Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 79 (5286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Harris:E nevoie urgentă de ocuparea funcţiilor în Parchete;e bine că s-au făcut nominalizări

Vineri, 5 Aprilie 2013 (17:07:12)

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că este foarte bine că premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, a făcut propunerile pentru funcţiile de conducere din Parchete, fiind o "urgenţă" ocuparea acestora.

"Am mai spus şi cu alte ocazii că eu consider că este chiar urgent să fie ocupate aceste funcţii. Pentru că funcţiile de procuror general şi de procuror-şef DNA au fost vacantate deja de peste opt luni, cred, iar alte poziţii de conducere din sistem sunt neocupate chiar şi de mai mult timp. Acest lucru nu este normal într-o perioadă când România întreprinde reforme importante în sistemul juridic şi duce şi acest efort de luptă împotriva corupţiei", a afirmat Harris.

De asemenea, întrebat despre opiniile exprimate de unele partide sau politicieni români cu privire la asumarea acestor nominalizări de către premierul Victor Ponta şi dacă acestea au afectat credibilitatea procesului şi a celor propuşi, Martin Harris a arătat că e foarte bine că s-a demarat procesul de nominalizare.

El a adăugat că speră ca noua conducere a instituţiilor să fie instalată cât mai curând.

"Cred că este foarte bine că nominalizările au fost făcute de ministrul interimar al Justiţiei şi acum avem un proces în care deciziile pot fi luate. Sigur, este acum atribuţia CSM de a organiza audierea candidaţilor propuşi şi să îşi exprime opinia, iar apoi preşedintele să decidă. Cred că acest proces poate duce mai departe reforma justiţiei şi atingerea obiectivelor prevăzute în MCV. Acestea au fost foarte importante pentru noi şi este nevoie urgentă ca aceste funcţii să fie ocupate", a mai spus ambasadorul Harris.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Harris:E nevoie urgentă de ocuparea funcţiilor în Parchete;e bine că s-au făcut nominalizări.
 Vizualizări articol: 814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Harris:E nevoie urgentă de ocuparea funcţiilor în Parchete;e bine că s-au făcut nominalizări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei