Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 72 (5279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Magazine, pensiuni şi mai multe turnuri bucureştene, printre clădirile "verzi" din România

Joi, 28 Martie 2013 (16:19:37)

Imobilele de birouri Crystal Tower, Sky Tower şi UniCredit Tower din Bucureşti se numără printre primele clădiri "verzi" din România, pe lista acestora aflându-se şi pensiuni şi magazine, potrivit unui raport dat publicităţii, joi, de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC).

Raportul, realizat de RoGBC în parteneriat cu societatea NAI România şi Platforma Construction21.eu, include studii de caz ale unor imobile - în special centre de afaceri sau proiecte rezidenţiale care, la construire, au respectat principiile de realizare ale unei clădiri "verzi".

"O clădire verde este orice proiect ce presupune o construcţie sau renovare realizată cu atenţie deosebită în ceea ce priveşte minimizarea impactului pe care designul şi operaţiunile de construcţie şi renovare le-ar putea avea asupra mediului înconjurător", a declarat joi, la conferinţa de lansare a raportului, Luiza Manolea, reprezentant RoGBC.

Printre caracteristicile clădirilor "verzi" se regăsesc eficienţa energetică sporită, materialele care micşorează sau elimină degajări toxice, asigurarea unui iluminat natural şi flexibilitatea în utilizarea spaţiului.

Reprezentantul RoGBC a arătat că legislaţia din România permite scăderea impozitului la imobilele care folosesc, la construire sau reconstruire, tehnologiile clădirilor "verzi".

În acest sens, Luiza Manolea a dat exemplul Capitalei, unde, în curând, va fi prezentat Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) un proiect de hotărâre privind reducerea acestor impozite.

"Dacă vor fi respectate principiile de construcţie ale unei clădiri verzi, proprietarul poate obţine atât o reducere de bază, dar şi alte cote de reduceri din impozitul imobilului, cu o limită a reducerilor de 65% din impozitul iniţial pentru persoane fizice şi de 80% din impozitul iniţial de persoane juridice", a explicat Luiza Manolea, care a precizat că au fost iniţiate discuţiile cu consilierii generali din comisiile de specialitate ale CGMB pentru implementarea unui astfel de proiect în Bucureşti.

Reprezentantul RoGBC a mai spus că proiecte similare vor putea fi făcute în toată ţara, de la caz la caz, fiecare administraţie locală urmând să decidă limita reducerilor de impozit, în funcţie de posibilităţi.

Pe lista clădirilor "verzi" din România se mai află, pe lângă câteva pensiuni şi centre de relaxare, imobilul Amera Tower Cluj, magazinul Baumax din Ploieşti, City Business Center din Timişoara, complexul Class Park din Târgovişte, complexul Business Park din Domneşti şi complexul rezidenţial Europe Residence din Braşov precum şi cartierul Prima din Oradea.

Printre clădirile "verzi" din Capitală se mai numără Magheru One, complexul Militari Residence, complexul Nordia Residence, Cubic Center din Pipera, Ilion Residence, Greenfield Residence, Floreasca Business Park şi Europe House. Aflată pe aceeaşi listă, Crystal Tower, clădirea de birouri de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, este câştigătoarea premiului "Proiectul Verde al anului 2012" oferit de RoGBC.

Consiliul Român pentru Clădiri Verzi este o asociație non-profit ce are ca scop încurajarea condițiilor de piață, educaționale și legislative necesare pentru promovarea construcțiilor performante care sunt atât sustenabile, cât și profitabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Magazine, pensiuni şi mai multe turnuri bucureştene, printre clădirile "verzi" din România.
 Vizualizări articol: 883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Magazine, pensiuni şi mai multe turnuri bucureştene, printre clădirile "verzi" din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei