Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 72 (5279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modernizare

Investiţii de 3,5 milioane de lei de lei în spitalul din Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La spitalul din Gura Humorului a fost finalizată în cursul zilei de ieri o primă etapă din modernizarea acestei unităţi spitaliceşti. Investiţiile în modernizarea spitalului din Gura Humorului au început în anul 2006 şi s-au finalizat ieri, cu inaugurarea unui lift pentru pacienţi şi cadrele medicale. La inaugurarea liftului au fost prezenţi atât primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, vicepreşedintele acestei instituţii Ilie Niţă, prefectul şi subprefectul judeţului, Florin Sinescu, respectiv Constantin Harasim, deputaţii Alexandru Băişanu, Radu Surugiu şi Constantin Galan, senatorul Neculai Bereanu, şeful DSP Suceava, Ludovic Abiţei, primarii unor localităţi din zonă şi medici ai spitalului din acest oraş. După o slujbă de sfinţire oficiată de un sobor de preoţi, oficialităţile au probat noul lift şi au vizitat o parte din secţiile spitalului.

Marius Ursaciuc a ţinut să precizeze că odată cu darea în folosinţă a liftului se încheie o primă etapă în modernizarea spitalului din Gura Humorului.

„Noi ne dorim să spunem că ceea ce s-a făcut aici reprezintă revigorarea sistemului de sănătate din Gura Humorului. Am spus tuturor că acest spital va exista atât timp cât vor dori medicii. Şi orice am construi, cât timp nu există medici care să se dedice profesiei, vorbim despre o prea frumoasă construcţie şi atât. Iar aici, la Gura Humorului, avem un spital pentru folosul celor 65.000 de oameni din jurul acestui oraş”, a spus Marius Ursaciuc.

El a adăugat că începând din anul 2006, valoarea investiţiilor realizate în spitalul din Gura Humorului se ridică la suma de 3,5 milioane de lei. Primarul din Gura Humorului a explicat că investiţiile au constat în mansardarea clădirii, spaţiu în care a fost mutată Maternitatea, reparaţii capitale, amenajarea saloanelor, fiecare dintre acestea având baie proprie, dotarea cu aparatură modernă de specialitate, precum şi montarea unui lift. Marius Ursaciuc a ţinut să sublinieze că în anul 2009 s-a dorit închiderea spitalului din Gura Humorului, şi îl bucură faptul că acest lucru nu s-a întâmplat, iar populaţia din această zonă a judeţului poate beneficia de servicii medicale în această unitate spitalicească. De altfel, primarul din Gura Humorului a ţinut să-i înmâneze directorului spitalului dosarele în care se aflau listele cu semnăturile a peste 18.000 de persoane din zona Humorului, care în anul 2009 au semnat pentru menţinerea în funcţiune a acestei unităţi spitaliceşti.

 

Raed Arafat vine la spitalul din Gura Humorului pentru a vedea investiţiile realizate

Marius Ursaciuc a subliniat că secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Raed Arafat, va fi prezent săptămâna viitoare la Gura Humorului, primarul urmând să-i prezinte acestuia care sunt priorităţile pentru continuarea lucrărilor de modernizare.

„Chiar dacă suntem într-o perioadă în care legea bugetului nu prea stimulează investiţiile, promit în faţa tuturor că vom găsi soluţii să nu ne oprim. Ne vom descurca în cadrul legislativ existent, pentru că nevoile oamenilor sunt mari”, a mai spus Marius Ursaciuc.

De precizat că în discursurile pe care le-au avut, Cătălin Nechifor, Florin Sinescu, Alexandru Băişanu, Neculai Bereanu şi Radu Surugiu au apreciat investiţiile făcute în acest spital şi efortul primăriei pentru a susţine realizarea acestor lucrări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii de 3,5 milioane de lei de lei în spitalul din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 11 voturi
Investiţii de 3,5 milioane de lei de lei în spitalul din Gura Humorului4.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei