Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 72 (5279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta, despre priorităţile ca ministru al Justiţiei: Când greşesc magistraţii să plătească şi ei

Joi, 28 Martie 2013 (16:01:31)

 Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Drobeta Turnu Severin, că printre priorităţile sale ca ministru interimar al Justiţiei se află şi găsirea de mijloace prin care magistraţii "să plătească şi ei" atunci când greşesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dacă nu reuşim să rezolvăm ce nu s-a rezolvat de un an de zile, să avem procuror şef DNA, procuror general, stabilitate, să mergem mai departe cu ideea de implementare a codurilor şi, din punctul meu de vedere, nu doar cât o să fiu ministru, dar şi prim-ministru, cred că trebuie să facem o adevărată reformă în Justiţie, care n-a fost făcută niciodată. Să se termine procesele mult mai repede, să coste cât mai puţin, în aşa fel încât să aibă acces şi oamenii simpli, nu doar cei care au bani de avocaţi. Şi trei: când greşesc magistraţii să plătească şi ei. Astea sunt cele trei lucruri pe care nu le-a făcut nimeni, evident nu le-a făcut domnul Băsescu, pentru că pentru el era important cine este şef peste procurori", a spus Victor Ponta, la Drobeta Turnu Severin.

Referitor la afirmaţia potrivit căreia procesele trebuie să dureze mai puţin, Victor Ponta a dat ca exemplu cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj Nicolae Mischie, care a fost condamnat după zece ani de la începerea procesului.

"L-au condamnat pe domnul Mischie al meu de la Gorj, după zece ani. Care este efectul pentru popor? După zece ani am şi uitat ce a făcut de fapt", a spus Victor Ponta.

De asemenea, întrebat despre declaraţia preşedintelui CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde (PNL), care a spus că nu ar mai fi bani de pensii şi salarii, Victor Ponta a afirmat că: "Din momentul în care a explicat că dumneavoatră l-aţi înţeles greşit (n.r. - reporterii), că de fapt nu a zis că nu sunt bani de pensii şi salarii, sigur că m-am împăcat, e important când vorbim de lucruri importante să vorbim serios".

Mona Pivniceru şi-a înaintat demisia de la conducerea Ministerului Justiţiei, dar demisia şi decretul prezidenţial de reglementare a interimatului vor fi publicate în Monitorul Oficial după publicarea actelor normative aprobate de Guvern cu avizul ministrului, a anunţat premierul Victor Ponta.

Mona Pivniceru a fost numită, marţi, judecător la Curtea Constituţională, în urma votului dat de plenul Senatului.

Premierul Ponta va prelua interimar conducerea Ministerului Justiţiei.

Premierul a anunţat că, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, intenţionează să se întâlnească la începutul săptămânii viitoare cu preşedintele Traian Băsescu, iar marţi să discute şi cu secţia de procurori a CSM despre noii procurori pentru şefia Parchetului şi a DNA

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta, despre priorităţile ca ministru al Justiţiei: Când greşesc magistraţii să plătească şi ei.
 Vizualizări articol: 817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta, despre priorităţile ca ministru al Justiţiei: Când greşesc magistraţii să plătească şi ei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei