Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 61 (5268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grapini vrea să schimbe legislaţia în domeniul balnear, pe care îl consideră o prioritate

Vineri, 15 Martie 2013 (14:57:48)

Ministrul delegat pentru IMM şi Turism, Maria Grapini, vrea să schimbe legislaţia în domeniul turismului balnear şi să protejeze astfel resursele naturale, pe care le consideră elemente de unicitate ale României.

"Încă înainte de a ști că turismul intră în portofoliul meu, ca simplu cetățean sufeream că în România turismul balnear a fost abandonat. Chiar cred că turismul balnear trebuie să fie o prioritate. Doresc să pun în evidență și să prioritizez unele proiecte. Marți mă întâlnesc cu ministrul Sănătății pentru a stabili ce putem să facem pentru turismul balnear", a spus Grapini vineri la un seminar.

Ea a afirmat că a revăzut toată legislația din domeniu împreună cu ministrul Sănătății și că este necesară schimbarea câtorva legi și ordonanțe.

"De exemplu, nu există o reglementare corectă, o delimitare a unui perimetru în jurul izvorului, pentru a nu fi afectată calitatea. Concomitent cu continuarea proiectelor, cu strategia pe turism balnear, noi trebuie să avem și o așezare a legislației, pentru că avem un amestec de ordonanțe, legi și hotărâri care până la urmă unele sunt contradictorii, altele nu reglementează suficient", a mai spus ministrul delegat.

Grapini a afirmat că a stabilit deja de săptămâna viitoare întâlniri pentru a vedea dacă se pot modifica actele legislative.

"Am bătut toată România și sufăr când văd ce se întâmplă la unele dintre stațiuni, așa cum este Herculane, unde eu mergeam frecvent înainte se 1989, și văd ce a ajuns acum. Trebuie să vedem cum a fost în trecut, de ce a ajuns așa și cum putem corecta. Eu spun fără nicio reținere că există niște dificultăți pentru că anumite locuri au fost privatizate și să vedem cum putem să facem ca să respectăm și dreptul de proprietate, dar să și valorificăm acele locuri. Este anormal ca o țară, când are anumite lucruri specifice și unice, să nu focusese proiectele spre ele", a mai spus minisrul pentru IMM și Turism. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grapini vrea să schimbe legislaţia în domeniul balnear, pe care îl consideră o prioritate.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grapini vrea să schimbe legislaţia în domeniul balnear, pe care îl consideră o prioritate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei