Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 61 (5268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANRP: În dosare de despăgubire reevaluate sunt diferenţe de peste 20%; sesizăm organele de cercetare

Vineri, 15 Martie 2013 (14:21:57)

Agenţia Naţională de Retrocedare a Proprietăţilor (ANRP) precizează, vineri, într-un comunicat, că a constatat existenţa unor diferenţe de peste 20% între evaluarea iniţială şi reevaluarea făcută acum la o serie de dosare în care s-au acordat despăgubiri în anul 2008.

ANRP menţionează că dosarele în care au fost constatate probleme se regăsesc cu precădere în oraşele Bucureşti şi Piteşti şi că, în urma constatării existenţei acestor diferenţe de evaluare, instituţia va sesiza organele de cercetare penală.

Potrivit sursei citate, ANRP a demarat în luna decembrie 2012, ca urmare a solicitărilor Curţii de Conturi, reevaluarea a 400 de dosare în care s-au acordat despăgubiri în 2008 şi a primit, până acum, rapoarte de reevaluare pentru 111 dosare.

"Primele rezultate arată diferenţe uimitoare, care conduc la ideea că evaluările iniţiale s-au făcut cu încălcarea legii. Din cele 111 dosare pentru care au venit rapoartele de reevaluare, în 25 apar diferenţe de peste 20% faţă de evaluarea iniţială", se precizează în comunicatul ANRP.

În comunicat se menţionează şi o situaţie specială a unui dosar în care s-a constatat o diferenţă de 32 milioane lei faţă de evaluarea iniţială, respectiv de la 51 milioane lei, cât a fost evaluarea din 2008, la 19 milioane lei, cât este evaluarea actuală.

Instituţia precizează, totodată, că pentru restul de dosare rezultatele finale urmează a fi transmise către ANRP până la sfârşitul lunii aprilie.

"Având în vedere situaţia creată, ANRP va sesiza organele de cercetare penală pentru clarificarea condiţiilor în care s-au făcut evaluările iniţiale şi tragerea la răspundere pentru eventualele ilegalităţi apărute în procesul de despăgubire", se mai menţionează în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANRP: În dosare de despăgubire reevaluate sunt diferenţe de peste 20%; sesizăm organele de cercetare.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANRP: În dosare de despăgubire reevaluate sunt diferenţe de peste 20%; sesizăm organele de cercetare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei