Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 41 (5248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Premierul bulgar anunţă demisia Guvernului în Parlament

Miercuri, 20 Februarie 2013 (13:35:26)

Premierul bulgar Boiko Borisov a anunţat miercuri în Parlament demisia Guvernului său, după zece zile de manifestaţii organizate în ţară împotriva scumpirii electricităţii, relatează AFP.

"Avem demnitate şi onoare. Poporul este cel care ne-a încredinţat puterea, astăzi noi i-o dăm înapoi", a declarat Boiko Borisov, precizând că nu va participa la un guvern interimar înaintea alegerilor legislative prevăzute pentru iulie.

Din moment ce în mod normal alegerile sunt prevăzute pentru iulie, demisia Guvernului le va devansa doar cu câteva săptămâni.

"Nu voi participa la un Guvern în care poliţia bate oameni şi în care ameninţările cu proteste înlocuiesc dezbaterea politică", a adăugat el.

Premierul a anunţat că demisia va fi depusă oficial la prânz, după ultima reuniune a Guvernului.

El a reacţionat astfel faţă de intensificarea tensiunilor, manifestaţiile de la Sofia soldându-se cu 28 de răniţi, între care cinci poliţişti, marţi şi miercuri.

Un tânăr bulgar şi-a dat foc miercuri dimineaţa în faţa primăriei de la Varna (est). Bărbatul în vârstă de 36 de ani a fost spitalizat într-o stare critică, având arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, potrivit unei purtătoare de cuvânt a spitalului local.

Un alt tânăr bulgar s-a autoincendiat marţi la Veliko Târnovo (centru), pe o trecere de pietoni, după care a murit din cauza rănilor. Poliţia a afirmat că acesta suferea de tulburări psihice.

Borissov nu a reacţionat faţă de aceste proteste până marţi. El a promis o scădere de 8% a preţului energiei electrice în martie, şi a lansat o procedură de retragere a licenţei pentru una dintre societăţile străine de distribuţie a energiei, compania cehă CEZ. Parlamentul ar fi trebuit, miercuri, să aprobe remanierea Guvernului.

"Am făcut maximul pentru a răspunde protestelor. Nu pot privi Podul Vulturilor însângerat", a declarat el făcând referire la o intersecţie din Sofie, unde au avut loc ciocnirile cele mai violente.

Opoziţia a cerut în cursul ultimelor zile alegeri anticipate, însă organizate de un Guvern interimar, pentru a exclude posibilele manipulări din partea Guvernului de centru-dreapta aflat la putere.

Popularitatea lui Borisov, care a rămas ridicată pe toată perioada mandatului, a scăzut brusc în ultimele luni, deoarece multe gospodării nu şi-au mai putut plăti facturile la electricitate.

Potrivit unui sondaj recent realizat de Gallup, Borisov se află la egalitate cu liderul opoziţiei socialiste, Serghei Stanişev (29%). Proporţia persoanelor intervievate care susţin partidul guvernamental GERB este egală cu cea a simpatizanţilor socialiştilor (22%).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierul bulgar anunţă demisia Guvernului în Parlament.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premierul bulgar anunţă demisia Guvernului în Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei