Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 37 (5244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pană despre Oltchim:Sunt regretabile situaţiile disperate cu greva foamei, trebuie un pic de răbdare

Vineri, 15 Februarie 2013 (16:51:03)

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Adriana Doina Pană, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că sunt regretabile "situaţiile disperate" de intrare în greva foamei a unor angajaţi ai Oltchim, dar că acolo este nevoie de "răbdare" şi de "înţelegere".

Întrebată cum comentează situaţia Oltchim, Adriana Doina Pană a răspuns că insolvenţa este măsura care poate salva combinatul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Oltchim este în insolvenţă, măsură propusă de Ministerul Economiei, votată în Consiliul de Administraţie şi care îl poate salva. Oltchim a acumulat, în ultimii trei ani, nişte datorii uriaşe. Va exista un împrumut pe care îl va face Oltchim girat de Ministerul Economiei. Dacă nu ar fi fost în insolvenţă, atunci toţi creditorii veneau şi luau banii, aşa încât împrumutul ar fi fost luat degeaba. Intrând în insolvenţă, împrumutul este pentru aplicarea strategiei de salvare a Oltchim care va fi privatizat, dar, dacă nu îl faci cât de cât funcţional, măcar la linia de plutire, nu îl poţi vinde decât la sume modice", a declarat ea.

Pană a afirmat că la Oltchim se întâmplă ce s-a întâmplat la Hidroelectrica care "merge la ora actuală pe profit".

"Ce s-a găsit în interior (la Hidroelectrica - n.r.) este stupefiant, firmele căpuşă celor nouă mari mai aveau 500 mai mici. Nu ştiu realitatea de la Oltchim, cât a fost căpuşat, dar la Hidroelectrica s-a dovedit că intrându-se în insolvenţă şi venind cu un plan de relansare a ei este profitabilă. S-a găsit rezolvarea. Nici Oltchim sigur nu va ajunge la faliment. Desigur că se va găsi soluţia să ajungă pe linia de plutire în urma insolvenţei", a declarat ea.

Întrebată ce părerea are despre intrarea unor angajaţi în greva foamei, Pană a spus: "Sunt regretabile situaţiile disperate cu greva foamei şi ce se întâmplă acolo, dar trebuie un pic de răbdare, de înţelegere şi strategia cu care vine firma care se ocupă de insolvenţa Oltchim să fie pusă în practică cu ajutorul Ministerul Economiei cu acel împrumut. Sunt convinsă că angajaţii de la Oltchim vor primi acele salarii. Există o foarte mare preocupare din partea ministrului Varujan Vosganian pentru rezolvarea acestei probleme".

Ea a declarat că problema este acum de competenţa Ministerului Economiei şi nu se impune deplasarea ei la Râmnicu Vâlcea.

Angajaţii de la Oltchim aflaţi în greva foamei au renunţat la această formă de protest până luni, după ce, în urma discuţiilor purtate la telefon de conducerea combinatului cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a convenit ca banii pentru lichidarea pe ianuarie să intre vineri.

Combinatul Oltchim se află în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, parte a reţelei grupului internaţional BDO.

Guvernul a încercat anul trecut să privatizeze Oltchim, însă licitaţia pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni a eşuat din cauză că patronul OTV, Dan Diaconescu, declarat câştigător al licitaţiei, nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pană despre Oltchim:Sunt regretabile situaţiile disperate cu greva foamei, trebuie un pic de răbdare.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pană despre Oltchim:Sunt regretabile situaţiile disperate cu greva foamei, trebuie un pic de răbdare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei