Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2012 - Anul XVII, nr. 278 (5183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Chiar şi ANRMAP are probleme cu achiziţiile:CNSC îi suspendă licitaţia tocmai la un ghid de practici

Marţi, 27 Noiembrie 2012 (15:51:38)

Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor a suspendat o licitaţie iniţiată tocmai de Autoritatea de Reglementare a Achiziţiilor Publice, pentru angajarea unui consultant care să ajute instituţia la elaborarea chiar a unui ghid de bune practici în licitaţii, după ce o firmă a contestat documentaţia.

Ghidul de bune practici ar urma să fie elaborat pentru achiziţiile publice aferente proiectelor finanţate din fonduri comunitare.

Agenţia MEDIAFAX a anunţat în urmă cu două săptămâni că Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) vrea să contracteze servicii de consultanţă estimate la circa 4 milioane de lei fără TVA, finanţate de UE, pentru inventarierea problemelor cu care se confruntă beneficiarii de bani europeni şi elaborarea unor norme în domeniul acestor achiziţii.

Licitaţia iniţiată de ANRMAP pentru ghidul de "bune practici' prin care această instituţie doreşte să explice potenţialilor beneficiari de fonduri europene cum să elaboreze documentaţii ireproşabile a fost blocată însă de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) chiar pentru probleme reclamate în cazul documentaţiei de atribuire redactată de autoritatea în domeniu.

Documentaţia de atribuire a ANRMAP a fost contestată de una dintre firmele de consultanţă participante, iar CNSC a dispus suspendarea licitaţiei până la soluţionarea fondului cauzei.

Şeful ANRMAP, Dan Vlădescu, a afirmat la finele lunii octombrie într-o dezbatere pe tema blocajelor în implementarea proiectelor europene, că perioada de finanţare care se încheie la finalul anului 2013 este una "mai mult sau mai puţin pierdută" şi că ar fi necesară consultanţa Comisiei Europene pentru un alt sistem.

Din cauza neregulilor identificate în derularea licitaţiilor publice, Comisia Europeană a decis, în luna octombrie, să presuspende cea mai mare parte din trei programe cofinanţate prin fondurile structurale ale UE, respectiv "Transport", "Regional" şi "Creşterea competitivităţii economice", România având la dispoziţie două luni pentru remedierea deficienţelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiar şi ANRMAP are probleme cu achiziţiile:CNSC îi suspendă licitaţia tocmai la un ghid de practici.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chiar şi ANRMAP are probleme cu achiziţiile:CNSC îi suspendă licitaţia tocmai la un ghid de practici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei