Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2012 - Anul XVII, nr. 273 (5178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proprietara unui lanţ de farmacii şi alte zece persoane, reţinute în cazul evaziunii de 7,5 mil. lei

Miercuri, 21 Noiembrie 2012 (17:33:17)

Proprietara unui lanţ de farmacii din Timişoara şi alte zece persoane au fost reţinute într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 7,5 milioane de euro, acestea urmând să fie prezentate, miercuri seară, Tribunalului Mehedinţi cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, în urma percheziţiilor desfăşurate marţi dimineaţă în Mehedinţi şi Timiş au fost duse la audieri 20 de persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, 11 dintre acestea fiind reţinute.

Între cele 11 persoane reţinute se află şi proprietara unui lanţ de farmacii din Timişoara, Rodica Vlad, dar şi patru persoane din Strehaia (Mehedinţi).

Cei 11 vor fi prezentaţi, miercuri seară, Tribunalului din Mehedinţi cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Procurorii DIICOT au făcut, marţi, percheziţii în Mehedinţi şi Timiş, fiind vizate mai multe persoane suspectate că prin 134 de societăţi, printre care farmacii şi firme de construcţii, au produs o evaziune fiscală de 7,5 milioane de euro.

Percheziţiile au avut loc la locuinţele învinuiţilor, precum şi la sediile unor societăţi comerciale, preciza DIICOT într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, sub coordonarea liderilor grupării, învinuiţii au folosit mai multe societăţi comerciale pentru a nu plăti taxele şi impozitele datorate statului, folosindu-se de circuite comerciale şi financiare fictive.

Membrii grupării au emis facturi fiscale privind achiziţii fictive de mărfuri către 134 de societăţi comerciale, care astfel au dedus TVA şi au micşorat profitul, virând în contul societăţilor "furnizoare" peste 100 de milioane de lei.

Sumele de bani erau retrase din conturi de liderii grupării şi predate administratorilor societăţilor beneficiare, în schimbul unor comisioane cuprinse între 5 şi 10 la sută.

Gruparea infracţională a produs un prejudiciul bugetului de stat estimat la 7,5 milioane de euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Potrivit anchetatorilor, în acest caz sunt vizaţi zece oameni de afaceri, între care Rodica Vlad, patroana unui important lanţ de farmacii şi pensiuni din municipiul Timişoara. Rodica Vlad are zece farmacii şi două pensiuni în Timişoara, toate purtând acelaşi nume, "Vlad". De asemenea, ea mai deţine şi o firmă de catering, în municipiul Timişoara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietara unui lanţ de farmacii şi alte zece persoane, reţinute în cazul evaziunii de 7,5 mil. lei.
 Vizualizări articol: 423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proprietara unui lanţ de farmacii şi alte zece persoane, reţinute în cazul evaziunii de 7,5 mil. lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei