Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2012 - Anul XVII, nr. 260 (5165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Limita de 10 lei a obiectelor de campanie previne cumpărarea voturilor şi abuzul procurorilor

Marţi, 6 Noiembrie 2012 (15:09:27)

 Limitarea de către Guvern la 10 lei a valorii obiectelor care pot fi oferite alegătorilor în campanie poate să împiedice cumpărarea voturilor, dar şi abuzuri ale organelor de urmărire penală, de tipul celor înregistrate după referendumul de demitere a preşedintelui, a afirmat premierul Victor Ponta

Guvernul a introdus în dezbatere pe ordinea de zi a şedinţei de marţi o ordonanţă de urgenţă prin care stabileşte la maximum 10 lei valoarea oricărui obiect care poate fi oferit alegătorilor în campania electorală.

"Spune foarte clar în lege că nu pot fi oferite alimente, băuturi şi bunuri cu valoare semnificativă, că pot fi date în campanie electorală numai acele obiecte inscripţionate de candidat, partidul pe care îl reprezintă şi incluse într-o listă fixă, brichete, pixuri, căciuliţe, ce-o mai fi, dar inscripţionate. De asemenea, pentru a nu mai apărea alte abuzuri, avem şi cealaltă excepţie, clar reglementată, dacă există alte obiecte decât cele din lista fixă - pentru că imaginaţia celor care fac campanie electorală, sigur, e greu s-o includem într-o listă fixă - acele obiecte nu pot depăşi suma de 10 lei", a declarat premierul la începutul şedinţei de guvern.

Potrivit acestuia, noile prevederi vor împiedica atât cumpărarea voturilor, cât şi abuzuri ale organelor de urmărire penală în cercetarea unor posibile fraude electorale.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Guvernul va reglementa, marţi, prin ordonanţă de urgenţă, obiectele care pot fi oferite în campania electorală şi cele a căror oferire este interzisă, el arătând că valoarea obiectelor promoţionale cu caracter electoral nu poate depăşi zece lei.

El a menţionat că marţi, în şedinţa de Guvern, va fi aprobată această OUG, având în vedere că vineri debutează campania electorală.

Ponta a spus că OUG va prelua textul Biroului Electoral Central din 2008 referitor la acest subiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Limita de 10 lei a obiectelor de campanie previne cumpărarea voturilor şi abuzul procurorilor.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ponta: Limita de 10 lei a obiectelor de campanie previne cumpărarea voturilor şi abuzul procurorilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei