Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2012 - Anul XVII, nr. 260 (5165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

AVAS: Angajaţii instituţiei nu sunt implicaţi în dosarul fraudelor bancare

Marţi, 6 Noiembrie 2012 (16:00:35)

Angajaţii AVAS nu sunt implicaţi în acte şi fapte de corupţie în "dosarul fraudelor bancare", a anunţat autoritatea, ca reacţie la informaţiile dintr-un referat DIICOT potrivit cărora funcţionari cu rang înalt din AVAS şi alte instituţii formau cercul relaţional al grupării de fraude bancare.

"Angajaţii AVAS nu sunt implicaţi în acte şi fapte de coruptie în «dosarul fraudelor bancare», aşa cum în mod eronat s-a vehiculat în mass-media. Conducerea AVAS nu are informaţii din care să reiasă o eventuală implicare a angajaţilor autorităţii în cercul infractional, fiind fermă în privinţa pedepsirii actelor de corupţie, conform prevederilor legale în vigoare. Dacă referirea este făcută la dl. Aurel Şaramet, dânsul a fost director general executiv al FPS în perioada 1992 - 1993, instituţie care a precedat AVAS, adică acum 20 de ani", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Funcţionari cu rang înalt din Senat, ministerele Economiei şi al Agriculturii sau din ANAF, AVAS şi Fondurile Naţionale de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri sau a Creditului Rural formau cercul relaţional al grupării de fraude bancare, arată DIICOT în referatul cu propunerea de arestare a 33 de persoane din gruparea carea se ocupa cu fraude bancare, obţinut de MEDIAFAX.

"Liderul grupării, Mihai Stan, a reuşit să-şi creeze un cerc relaţional extrem de important, cerc relaţional din care fac parte funcţionari cu rang înalt din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ministerului Agriculturii, Senatul României, AVAS, Fondului de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, ANAF, Fondul Naţional de Garantare a Creditului Rural şi alte structuri ale statului", notează anchetatorii în documentul citat.

În acest dosar procurorii au cerut arestarea preventivă a 33 de persoane, iar judecătorii au emis 17 mandate de încarcerare, printre cei ajunşi în detenţie numărându-se liderul grupării infracţionale, Daniel Ruse, Stan Mihai, fratele acestuia, Toma Mihai, şi fostul general DIE Dragoş Diaconescu.

În acelaşi caz sunt cercetaţi în stare de libertate vicepreşedintele Băncii Române de Dezvoltare (BRD) Alexandru Claudiu Cercel-Duca şi directorul suspendat al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Aurel Şaramet.

Potrivit DIICOT, în perioada 2010-2012 membrii grupului infracţional organizat au realizat beneficii financiare substanţiale prin fraude bancare, respectiv obţinerea sau încercarea de a obţine 40 de credite de la 16 unităţi bancare, prin utilizarea unor documente falsificate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AVAS: Angajaţii instituţiei nu sunt implicaţi în dosarul fraudelor bancare.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AVAS: Angajaţii instituţiei nu sunt implicaţi în dosarul fraudelor bancare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei