Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2012 - Anul XVII, nr. 260 (5165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Maniac sexual

A violat o altă tânără după ce prima victimă, o femeie de 32 de ani, şi-a retras plângerea şi l-a scos din puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tânărul în vârstă de 21 de ani din Stroieşti arestat acum două zile sub acuzaţia că a violat cu sălbăticie o tânără, după ce a târât-o cu cuţitul la gât pe terenul de fotbal din sat, şi care a mai comis un viol în luna iulie a acestui an, s-a întors în libertate după prima faptă şi a mai provocat o dramă după ce victima de atunci, o femeie în vârstă de 32 de ani, şi-a reatras plângerea.

După cum a explicat procurorul Bogdan Apetroae, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, după comiterea faptei din iulie suspectul a fost prezentat instanţei de judecată, care a dispus arestarea sa preventivă, însă după câteva zile victima şi-a retras plângerea. Legea prevede că în cazul infracţiunii de viol victima îşi poate retrage plângerea prealabilă, moment în care urmărirea penală se suspendă, şi automat persoana cercetată este pusă în libertate. Aşa se face că individul, Vasile Ionuţ Oprişan, a revenit acasă, trei luni mai târziu recidivând.

 

Faptele unui maniac sexual

Pe 23 iulie a.c.,  o femeie în vârstă de 32 de ani din Stroieşti, Ileana T.,  se întorcea de la serviciu, din municipiul Suceava, şi mergea spre casa părinţilor ei, pe strada Morii din sat. Un individ a atacat-o din spate, i-a pus mâna la gură şi a ameninţat-o că o omoară, dacă nu merge cu el spre o trecere la nivel cu calea ferată din apropiere. Atacatorul a târât-o pe femeie în jur de 50 de metri, până în curtea unei mori, unde a violat-o. Recunoscut de victimă, Vasile Ionuţ Oprişan, în vârstă de 21 de ani, localnic din Stroieşti, a fost săltat în scurt timp de poliţie şi şi-a recunoscut fapta.

Arestat preventiv şi eliberat după câteva zile, când victima şi-a retras plângerea, individul a recidivat sâmbătă, pe 3 noiembrie. După acelaşi scenariu, victima, o tânără de 21 de ani, se întorcea acasă, de la serviciu, după lăsarea întunericului. Un individ care a venit din spate i-a pus mâna la gură şi cuţitul la gât, târând-o pe terenul de fotbal din apropiere. Aici, în ciuda opoziţiei victimei, care l-a lovit de mai multe ori, atacatorul, recunoscut de victimă în persoana aceluiaşi Oprişan, a reuşit să o violeze, provocându-i leziuni care necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale.

 

„Stătea seara şi când vedea fetele pe drum se ducea după dânsele”

Localnicele din Stroieşti povestesc că în afara acestor două violuri consumate, tânărul în vârstă de 21 de ani a mai avut numeroase tentative de viol.  

 „Stătea seara şi când vedea fetele singure pe drum se ducea după dânsele. Eu fără soţul meu nu ieşeam din acasă. Cu o seară înainte, l-am văzut cum stătea pe o grămadă de balastru, la marginea drumului, aştepta o femeie pe care să o atace”, a declarat o femeie sub protecţia anonimatului. 

 

Ultima victimă, fostă colegă de clasă cu violatorul

Cea de-a două victimă a violatorului, tânăra de 21 de ani, i-a fost colegă de clasă.

O localnică din Stroieşti, Eugenia Boca, a declarat: „Ea cu el a fost în aceeaşi clasă aici în sat. El i-a şi zis <Eu sunt Ionuţ, care am fost în clasă cu tine. Eu te omor, te gâtui>, era să omoare fata. El nu trebuie să stea liber, trebuie dus la Socola, la puşcărie...”, era revoltată femeia.

Garofiţa Ungureanu, mama tânărului implicat în cele două violuri, a pus faptele fiului pe seama unor probleme psihice. 

„El e bolnav cu capul. Eu nu am posibilitate să-l ajut, trăim din 160 de lei alocaţia a patru copii, nu am posibilităţi. El are o problemă la cap... Am fost la un psihiatru cu dânsul, dar nu am avut bani să merg mai departe. E muncitor, dar cum pune un pahar în gură e gata... se duce pe drum şi nu ştie ce face...”

 

Preţul retragerii plângerii, conform mamei violatorului: 2.000 de lei 

Deşi spune că nu are o leţcaie, femeia a găsit totuşi resurse pentru a-şi scoate fiul din puşcărie.

„Fata (n.r. femeia în vârstă de 32 de ani, victima primului viol) mi-a cerut o mie de euro şi apoi m-a lăsat în 20 de milioane. A zis că nu are bani să se judece cu noi. Ne-a ajutat cu bani cineva de la Suceava şi l-am scăpat atunci”, a declarat Garofiţa Ungureanu.

După fapta de viol de sâmbăta, Vasile Ionuţ Oprişan a fost reţinut pentru 24 de ore, după care duminică procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava l-a prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au emis mandat de arestare pentru 29 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A violat o altă tânără după ce prima victimă, o femeie de 32 de ani, şi-a retras plângerea şi l-a scos din puşcărie.
 Vizualizări articol: 4842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
A violat o altă tânără după ce prima victimă, o femeie de 32 de ani, şi-a retras plângerea şi l-a scos din puşcărie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 6 nov 2012, 11:54:28
castrati si apoi pusi la munca nu sa arda gazu prin puscarii
1.1  RE: Comentariu trimis de
( 6 nov 2012, 15:23:13
De acord. Și nu prostiile alea cu castrarea chimică. Că așa nu-și ia medicamentele și revenim la aceeași problemă. Castrat precum câinii, ca să nu mai aibă impuls sexual. Că de reprodus asemenea specimene nu cred că e cazul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei