Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2012 - Anul XVII, nr. 242 (5147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România ocupă primul loc în topul destinaţiilor oportunistice de centre comerciale din Europa

Marţi, 16 Octombrie 2012 (15:23:03)

România se află pe primul loc în topul destinaţiilor oportunistice din Europa pentru investitorii în centre comerciale, fiind urmată, în ordine, de Polonia, Ungaria, Cehia şi Austria, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă imobiliare Savills.

"România ocupă primul loc în special datorită creşterii rapide a cheltuielilor de consum şi a vânzărilor de retail estimate pentru următorii cinci ani, de 6,1%, respectiv 6,2% în medie pe an. Chiar dacă economia României este volatilă, legată puternic de cea a Greciei prin relaţii comerciale şi financiare, Guvernul a făcut progrese bune în ceea ce priveşte sistemul fiscal şi prin scăderea deficitului bugetar în 2011. Rata şomajului este relativ scăzută, de 7,4%, iar densitatea de centre comerciale este printre cele mai reduse din cele 16 pieţe analizate (84 mp/1.000 de locuitori), oferind astfel bune oportunităţi de dezvoltare", se arată în studiu.

În acelaşi timp, randamentul pe piaţa centrelor comerciale din Bucureşti este de 8,75%, cel mai mare dintre pieţele analizate, după Dublin.

"În toate statele analizate, corecţiile fiscale vor pune presiune pe cheltuieli. Unele ţări vor fi afectate mai puţin decât altele cum este cazul ţărilor nordice şi câtorva din Europa Centrală şi de Est, pe de o parte datorită legăturilor comerciale cu zone din afara Europei, iar pe de altă parte datorită rezistenţei pieţei muncii care le-a permis să menţină constantă cererea domestică. În acest context, estimăm că în următoarele 12-18 luni consumul va rămâne modest. În ansamblu, vânzările de retail vor începe să-şi revină începând cu 2014. În medie, se aşteaptă o creştere a vânzărilor de retail de 1,9% pe an până în 2017 în ţările analizate",

Execeţie de la acest trend vor face alături de România, Polonia (4,2%) şi Cehia (3,1%), potrivit estimărilor companiei de servicii imobiliare.

Germania, Marea Britanie, Franţa, Norvegia şi Suedia sunt destinaţiile "core" (de bază, principale) pentru investitorii în centre comerciale în special datorită mărimii pieţelor, stabilităţii economice şi consumului stabil.

Savills este una dintre cele mai importante companii de consultanţă imobiliară din lume, fiind listată la London Stock Exchange. Compania a fost înfiinţată în anul 1855 şi în prezent are 500 de birouri şi de firme asociate în America, Europa, Asia Pacific, Africa şi Orientul Mijlociu. Savillas nu este prezentă în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România ocupă primul loc în topul destinaţiilor oportunistice de centre comerciale din Europa.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România ocupă primul loc în topul destinaţiilor oportunistice de centre comerciale din Europa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei