Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2012 - Anul XVII, nr. 242 (5147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Ponta nu a plătit bursele pentru 13.000 de elevi din învăţământul profesional

Marţi, 16 Octombrie 2012 (17:54:09)

Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu îi cere premierului Victor Ponta ca Guvernul să adopte urgent HG în vederea alocării burselor pentru elevii din învăţământul profesional, în bugetul pe 2012 fiind prevăzute de Guvernul Boc 176 de milioane de lei pentru plata acestora.

"Victor Ponta nu a acordat nici până azi bursele care se cuvin legal elevilor din învăţământul profesional pe care l-am reînfiinţat în februarie 2012. Îi solicit lui Victor Ponta să adopte urgent hotărârea Guvernului pentru alocarea acestor burse. În urma reînfiinţării învățământului profesional prin OM 3168 din februarie 2012, un număr de peste 13.000 de elevi au ales această cale, în colaborare cu firme de calitate din România. Elevii din învăţământul profesional nu au primit vreun leu din ceea ce li se cuvine prin lege, pentru că Guvernul nu a aprobat hotărârea de guvern respectivă", afirmă Funeriu, într-o declaraţie transmisă marţi MEDIAFAX.

Consilierul prezidenţial precizează că a prevăzut în bugetul anului 2012 bani pentru ca toţi elevii din învăţământul profesional să primească o bursă de 200 de lei din partea statului, începând cu luna septembrie.

"Pentru ca Ponta să nu aibă dubii, sunt 176 de milioane de lei puse deoparte pentru bursele elevilor, îi pot spune şi capitolul şi titlul din buget unde se află banii", susţine consilierul prezidenţial, fost ministru al Educaţiei.

De asemenea, Funeriu consideră că neacordarea acestor burse dovedeşte că Guvernul Ponta doreşte desfiinţarea învăţământului profesional.

"În loc să vină cu iniţiative năstruşnice precum bacalaureatul second-hand, Victor Ponta ar face bine să-i asculte pe anagajatorii de calitate care sprijină învăţământul profesional înfiinţat în mandatul meu şi să susțină învăţământul profesional. Neacordarea acestor burse dovedeşte că guvernul Ponta doreşte desfiinţarea învăţământului profesional, aşa cum doamna Andronescu a mai făcut-o în 2009, pentru a trimite cât mai mulţi elevi înspre fabricile de diplome", conchide Funeriu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Ponta nu a plătit bursele pentru 13.000 de elevi din învăţământul profesional.
 Vizualizări articol: 845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: Ponta nu a plătit bursele pentru 13.000 de elevi din învăţământul profesional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei