Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2012 - Anul XVII, nr. 242 (5147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parlamentul amână numirea membrilor Comitetului de reglemenare al ANRE

Marţi, 16 Octombrie 2012 (14:30:45)

Senatorii şi deputaţii au decis, marţi, să amâne, pentru o şedinţă de plen ulterioară, numirea membrilor Comitetului de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, care fusese introdusă pe ordinea de zi în urma deciziei majorirăţilor membrilor Birourilor Permanente.

Hotărârea a fost luată la propunerea liderului deputaţilor PSD, Marian Neacşu.

Social-democratul a propus ca acest punct să nu fie discutat marţi, ci într-o şedinţă viitoare, primind 254 voturi "pentru".

"Am avut o întâlnire liderii de grup în prefaţa acestei şedinţe de plen. Am degajat câteva soluţii, nu am ajuns la o soluţie definitivă", a menţionat el, adăugând că acest punct ar urma să fie dezbătut la următoarea şedinţă de plen reunit, care va avea loc, probabil, la sfârşitul lunii octombrie.

La rândul său, deputatul PDL Petru Călian a menţionat că la şedinţa Comisiilor reunite pentru buget finanţe nu a fost cvorum, iar în raport nu se specifică numărul de voturi pentru sau contra.

În cursul dimineţii de marţi, liderii grupurilor parlamentare au negociat, după şedinţa Birourilor permanete reunite ale Parlamentului, în legătură cu reprezentarea grupurilor parlamentare în cadrul Comitetului de Reglementare al ANRE, discuţii care s-au soldat cu un eşec, fapt care a determinat întrunirea plenului reunit al celor două Camere cu o întârziere de mai bine de o jumătate de oră.

"S-a amânat cu două săptămâni treaba cu ANRE, pentru că alte partide au nevoie de mandat cum e şi corect de la ei, de la partid şi atunci trebuie să-l obţină şi trebuie să reluăm negocierea şi numirea peste două săptămâni", a declarat liderul PDL din Senat, Cristian Rădulescu, la finalul acestor discuţii.

Surse parlamentare au declarat că acest subiect a rămas "în suspans" până în data de 30 octombrie.

"Cu ANRE nu ne-am înţeles exact pe funcţii. (…) PDL a cerut un mandat plus jumătate de mandat", au menţionat sursele, care au adăugat că PNL şi PSD urmează să aibă consultări pentru a lua o decizie privind această solicitare.

Comisiile de industrii ale Camerei Deputaţilor şi Senatului i-au audiat, luni, pe candidaţii propuşi să devină membri în Comitetul de reglementare al ANRE, printre aceştia aflându-se secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu.

"Au fost invitaţi să fie văzuţi şi audiaţi cadidaţii pentru aceste posturi, iar marţi, la 9.30, va fi votul final pentru fiecare membru. Sunt şapte locuri în Comitetul de reglementare al ANRE şi s-au înscris 12 persoane, unele au venit la audieri, altele nu. Vor fi analizate dosarele, iar mâine (n.r.- marţi) se pronunţă comisiile prin vot pentru funcţii, perioadă şi calitatea fiecăruia, adică în zona de reglementare, în zona de conducere a autorităţii", a spus Iancu.

El a adăugat că, pentru a candida la aceste funcţii, doritorii au nevoie de expertiză în domeniul economic, în domeniul juridic sau în cel energetic şi tehnic.

Cadidaţii pentru aceste funcţii sunt: Zoltan Nagy- Bege, Niculae Havrileţ, deputaţii Maria Barna şi Dumitru Chisăliţă, Tudor Şerban, Teodor Bobiş, Emil Calotă - fost primar al municipiului Ploieşti, Sorin Dumbrăveanu, Gheorghe Barbu - secretarul general al Camerei Deputaţilor, Pompiliu Budulan, Alexandru Săndulescu şi Carmen Filipescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentul amână numirea membrilor Comitetului de reglemenare al ANRE.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentul amână numirea membrilor Comitetului de reglemenare al ANRE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei