Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2012 - Anul XVII, nr. 242 (5147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Român premiat pentru cel mai bun concept de afacere, la concursul Erasmus de Antreprenoriat

Marţi, 16 Octombrie 2012 (14:58:39)

Un român a câştigat trofeul pentru cel mai bun concept de afacere la concursul Erasmus Entrepreneurship Awards 2012, pentru o idee având ca scop eficientizarea procesului de recrutare al angajatorilor.

Concursul Erasmus de Antreprenoriat este parte a programului Erasmus pentru Tineri Antreprenori, care vizează schimburi de experienţă transnaţionale între antreprenori aflaţi la început de drum şi oameni de afaceri de succes şi cu experienţă din ţările Uniunii Europene, se arată într-un comunicat de presă.

Organizat de Comisia Europeană, împreună cu preşedinţia Parlamentului European, asigurată în prezent de Cipru, concursul s-a aflat la prima ediţie şi a oferit patru categorii de premii pentru persoanele implicate în program: cea mai de succes poveste - pentru cel mai fructuos schimb de experienţă între antreprenorii - gazdă şi cei aflaţi la început de drum, cea mai de succes cooperare după finalizarea schimbului de experienţă, cel mai bun concept de afacere al unui tânăr antreprenor şi cel mai bun antreprenor - gazdă.

Câştigătorii competiţiei au fost desemnaţi prin voturi exprimate de către organizaţiile intermediare (ONG-uri, companii, universităţi, camere de comerţ) din Uniunea Europeană implicate în programul Erasmus pentru Tineri Antreprenori/ Erasmus for Young Entrepreneurs.

Marius Dan Croitoru, antreprenorul român aflat acum în schimb de experienţă în Slovenia prin intermediul Fundaţiei Danis pentru Dezvoltare Managerială, a fost nominalizat şi a câştigat premiul cel mare la cea de-a treia categorie - cel mai bun concept de afacere. Premiul primit de Marius Dan Croitoru este în valoare de 3.000 de euro.

Ideea sa de afacere a reuşit să atragă atenţia organizatorilor competiţiei prin ingeniozitate şi utilitate: acţiunile unui utilizator online, cum ar fi contribuţiile aduse unei publicaţii, competiţii online sau alte reuşite, se pot constitui sub forma unui CV electronic care nu poate fi modificat cu informaţii false şi care poate fi folosit de orice angajator ce îşi doreşte eficientizarea costurilor legate de recrutare şi o încredere sporită în informaţiile primite de la aplicanţii săi.

"Mă bucur că am reuşit să obţin acest premiu. Îmi oferă încredere că sunt pe drumul cel bun şi reprezintă un pas mai aproape spre realizarea ideii mele de afaceri. Voturile au fost acordate de organizaţii din toate statele Uniunii Europene, ceea ce îmi demonstrează că nu a contat originea antreprenorului, ci au pus accent pe idee, pe concept, pe dorinţa de a pune în practică. Şi asta contează. Demonstrează că putem reuşi când ne punem în minte un obiectiv şi dorim să-l atingem, iar de cele mai multe ori barierele le creăm noi, nu alţii", a spus Marius Dan Croitoru, citat în comunicatul de presă.

Marius Dan Croitoru este primul antreprenor selectat de Fundaţia Danis pentru realizarea unui schimb de experienţă, în cadrul proiectului Viitori Antreprenori Europeni care a început la 1 mai 2012. În ultimele luni, alţi 12 viitori antreprenori sau oameni de afaceri care şi-au deschis un business au fost selectaţi de Fundaţia Danis pentru a participa în acest program, aflându-se acum în perioada de căutare a unui antreprenor gazdă.

Proiectul Viitori Antreprenori Europeni, finanţat prin programul Eramus for Young Entrepreneurs, se derulează în parteneriat cu Institutul Postliceal Phoenix (lider de parteneriat) din Cluj-Napoca şi Quarter Mediation din Olanda. Până la începutul anului 2014, Fundaţia Danis îşi propune să implice în acest program 45 de antreprenori aflaţi la început de afacere şi 35 de antreprenori cu experienţă din România şi Olanda.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Român premiat pentru cel mai bun concept de afacere, la concursul Erasmus de Antreprenoriat.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Român premiat pentru cel mai bun concept de afacere, la concursul Erasmus de Antreprenoriat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei