Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2012 - Anul XVII, nr. 242 (5147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Sunt tentat să critic Petrom când scumpeşte benzina, dar mă opresc

Marţi, 16 Octombrie 2012 (18:44:49)

Premierul Victor Ponta a afirmat că atunci când Petrom majorează preţul carburanţilor este tentat să critice compania, dar se opreşte imediat pentru că îşi dă seama că Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat şi de care depind 25.000 de familii.

"Uneori sunt tentat să critic Petrom pentru preţul benzinei şi astfel să obţin aplauze efemere, dar mă opresc pentru că este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat (...), 25.000 de familii au venituri pentru că au un membru angajat la Petrom", a afirmat Ponta, prezent la ceremonia de inaugurare a termocentralei Petrom de la Brazi.

Ponta a adăugat că în prima sa vizită externă în calitate de premier a avut la Viena o întâlnire cu şefii OMV şi Petrom, în care au discutat despre termocentrala de la Brazi.

"Preşedintele OMV, Gerhard Roiss, mi-a vorbit cu o lipsă de optimism despre centrală. (...) Cu riscul de a pierde nişte voturi, vreau să mulţumesc Petrom pentru construirea termocentralei", a continuat Ponta.

Petrom a investit 530 milioane euro în construcţia centralei de la Brazi, care va putea acoperi 8-9% din necesarul de energie al României. Centrala funcţionează pe gaze.

Potrivit lui Ponta, construcţia termocentralei Petrom este un semn de competiţie pentru ceilalţi producători de energie din România.

Guvernul a aprobat recent o hotărâre care permite Petrom să utilizeze, până în 2014, pentru producţia de electricitate în termocentrală doar gaze din producţia internă. Într-o situaţia asemănătoare ar fi şi compania de stat Romgaz, care deţine termocentrala Iernut, unitate care însă este oprită.

Celelalte companii sunt obligate, conform legislaţiei în vigoare, să cumpere gaze şi din producţia internă, şi din import pentru producţia de energie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Sunt tentat să critic Petrom când scumpeşte benzina, dar mă opresc.
 Vizualizări articol: 896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Sunt tentat să critic Petrom când scumpeşte benzina, dar mă opresc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ..... trimis de
(16 oct 2012, 21:59:07
centrala functioneaza pe gaze scumpe , in timp ce ponta le multumeste celor de la Petrom ca furnizeaza.....
in timp ce o familie modesta din austria plateste 50 euro lunar pentru curent si caldura , o familie (prea mult spus) modesta din romania plateste 150 euro.....e bine ca ponta multumeste....era mai rau daca isi justifica prezenta de sef al guvernului cautand solutii....cu speranta ca intr_o zi ar fi si in casele romanilor mai multa lumina si mai multa caldura.....oricum....felicita tovarase ponta....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei