Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 oct 2012 - Anul XVII, nr. 238 (5143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primul centru românesc de cercetare pentru integrarea imigranţilor, deschis cu bani europeni

Joi, 11 Octombrie 2012 (14:57:49)

Primul centru de cercetare şi documentare în domeniul integrării imigranţilor va fi deschis în România cu bani europeni, până la sfârşitul anului, experţii urmând să realizeze studii care să reflecte în ce măsură noile evoluţii de la nivelul UE se regăsesc în politicile şi practicile româneşti.

Centrul de cercetare şi documentare în domeniul integrării imigranţilor din România va fi deschis, printr-un proiect european, de Asociaţia Română pentru Promovarea Sănătăţii (ARPS) şi Fundaţia Soros.

Proiectul urmăreşte crearea şi dezvoltarea centrului, crearea unei reţele multidisciplinare de cercetători şi elaborarea unui studiu în domeniul integrării.

De asemenea, centrul va crea o reţea de organizaţii, cercetători şi experţi în domeniul integrării şi va facilita parteneriatele între aceştia.

Centrul va găzdui o bibliotecă tradiţională şi una virtuală, cu materiale şi documente relevante din domeniul integrării, literatură şi studii de specialitate şi cercetări realizate la nivel naţional şi internaţional, care vor fi disponibile tuturor celor interesaţi.

"Centrul de cercetare şi documentare privind integrarea imigranţilor va fi deschis cercetătorilor, studenţilor şi altor categorii de persoane relevante şi interesate de integrarea imigranţilor. Centrul va avea un sediu dotat corespunzător, un website propriu şi o bibliotecă", a declarat, joi, la lansarea proiectului, coordonatorul centrului, Bogdan Păunescu.

El a precizat că astfel de centre există în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, rolul lor fiind de a contribui major la înţelegerea imigraţiei - fenomen de actualitate pe agenda publica europeană.

Centrul va găzdui şi o platformă online de comunicare, va distribui un newsletter periodic şi va organiza diverse întâlniri (workshop-uri, seminarii, conferinţe etc) la care vor fi diseminate, pe scară largă, rezultatele şi datele obţinute.

Experţii centrului vor realiza studii în domeniul integrării menite să reflecte măsura în care noile evoluții la nivelul UE privind politica şi practica în domeniul integrării imigranţilor se regăsesc în politicile, legislaţia şi practicile din România.

Reprezentantul Direcţiei de Azil şi Integrare din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ana Neamţu, a declarat, la evenimentul de lansare a proiectului, că Guvernul are un pachet minimal de servicii pentru imigranţi, acesta incluzând cursuri de limbă română, orientare culturală şi consiliere, însă acestea sunt disponibile doar în anumite localităţi, motiv pentru care unii imigranţi nu au acces la ele.

"Salutăm acest proiect şi aşteptăm cu interes rezultatele studiului. Suntem deosebit de interesaţi", a mai spus Ana Neamţu.

Ovidiu Voicu, cercetător în cadrul proiectului, a precizat că studiul va fi multidimensional şi va urmări percepţia populaţiei majoritare despre imigranţi, va face o analiză a situaţiei instituţionale privind migraţia şi va încerca să stabilească cine sunt imigranţii din România şi care sunt principalele probleme de integrare cu care aceştia se confruntă.

Proiectul este finanţat din Fondul European de Integrare a resortisanţilor ţărilor terţe prin Programul general "Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii" al Uniunii Europene, gestionat în România de Ministerul Administraţiei şi Internelor - Inspectoratul General pentru Imigrări, ca autoritate contractantă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul centru românesc de cercetare pentru integrarea imigranţilor, deschis cu bani europeni.
 Vizualizări articol: 587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primul centru românesc de cercetare pentru integrarea imigranţilor, deschis cu bani europeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei