Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 sep 2012 - Anul XVII, nr. 217 (5122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Ne gândim să întoarcem clasa pregătitoare la grădiniţă

Luni, 17 Septembrie 2012 (14:02:19)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, la Târgu Jiu, că autorităţile au întâmpinat foarte multe dificultăţi în amenajarea claselor pregătitoare, susţinând că după primul semestru se va face o evaluare, luându-se în considerare întoarcerea clasei zero la grădiniţă.

O declaraţie similară a făcut şi premierul Victor Ponta tot la Târgu Jiu, unde a participat la deschiderea noului an şcolar la Colegiul Naţional "Spiru Haret".

Ecaterina Andronescu a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că eforturile pentru amenajarea claselor pregătitoare au fost "extraordinare", întrucât în urmă cu două-trei luni "nu exista absolut nimic".

"Anul şcolar a început cu preocupările noastre pentru clasa pregătitoare. În urmă cu două-trei luni nu exista absolut nimic, nici bani, nici lucrările demarate pentru ca anul şcolar să poată să înceapă. De aceea eforturile au fost extraordinare şi din partea Guvernului, care a asigurat resursele, şi a celor care trebuia să pregătească această clasa pregătitoare. Niciun inspector nu a fost în concediu, a fost primul mesaj pe care l-am transmis. La fel şi directorii de şcoală. Acum sunt bucuroasă să anunţ ca clasa pregătitoare începe în condiţii normale, toate cadrele sunt calificate, sunt titulare, dar şi cei care suplinesc sunt cadre didactice calificate", a spus Andronescu.

Ea a precizat că au fost desfiinţate laboratoare de chimie sau fizică din şcoli sau au fost divizate săli de sport pentru a face loc claselor pregătitoare.

"Am întâmpinat foarte multe dificultăţi şi s-au produs foarte multe perturbaţii, în sensul că există săli de sport care s-au divizat sau săli care şi-au schimbat obiectul de activitate întrucât trebuia să încapă aceste clase pregătitoare. Sunt laboratoare de chimie, de fizică din şcoli gimnaziale care au fost desfiinţate ca să facă loc claselor pregătitoare. Ne-a părut nespus de rău pentru că cei care au decis ca această clasă să meargă la şcoală şi să nu rămână în grădiniţă cred că au greşit şi s-au produs o serie de perturbaţii", a mai spus ministrul Educaţiei.

Andronescu a precizat că după primul semestru se va face o evaluare, luându-se în considerare întoarcerea clasei pregătitoare la grădiniţă.

"După primul semestru vom face o evaluare şi ne gândim să întoarcem clasa pregătitoare la grădiniţă. Ea să rămână în învăţământul obligatoriu pentru că este normal ca copilul înainte de şcoală să intre într-o formă de pregătire, dar, sigur, trebuie să înlăturam aceste aspecte despre care am vorbit şi să redăm spaţiile destinaţiilor pentru care ele au fost făcute", a mai spus Andronescu.

Ea a precizat că suma investită de minister doar pentru mobilierul pentru clasa pregătitoare a ajuns la 26 de milioane de lei, eforturile făcute pentru dotarea claselor zero fiind foarte mari.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Târgu Jiu, la deschiderea noului an şcolar, că, din punctul lui de vedere, este necesar şi util ca "faimoasa clasă pregătitoare" să funcţioneze de anul viitor în cadrul grădiniţei, nu al şcolii, susţinând că autorităţile "au dat bătăi de cap părinţilor".

"Pentru mine e o mare onoare şi placere, ca în fiecare an de altfel, să fiu la Tâgu Jiu, la deschiderea anului şcolar. Este o plăcere şi vreau să le urez succes în primul rând tuturor elevilor, începând cu faimoasa clasă pregătitoare pe care de anul viitor o văd necesară şi utilă în cadrul grădiniţei şi nu în cadrul şcolii. Cred că ne-am grăbit puţin şi am dat multe bătăi de cap părinţilor cu această clasă pregătitoare, cred că cei mai mici trebuie să rămână încă un an acolo unde au început grădiniţa, după care, când vin la şcoală, să fie cât mai bine pregătiţi", a spus Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Ne gândim să întoarcem clasa pregătitoare la grădiniţă.
 Vizualizări articol: 446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Ne gândim să întoarcem clasa pregătitoare la grădiniţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei