Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 aug 2012 - Anul XVII, nr. 193 (5098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

AJOFM Vaslui caută 90 de persoane care să lucreze în agricultură în Danemarca, cu 1.260 euro lunar

Luni, 20 August 2012 (17:51:58)

Un număr de 90 de persoane şi-ar putea găsi de lucru, prin intermediul Agenţiei de Şomaj Vaslui, în Danemarca, ţară unde vor putea munci în ferme pentru creşterea animalelor în schimbul unui salariu lunar de 1.260 euro sau în sere de flori, legume şi pomi fructiferi, pentru 1.380 euro pe lună.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui, prin reţeaua Eures, oferă spre angajare celor interesaţi 90 de locuri de muncă în Danemarca, în baza unor contracte ferme în domeniul agriculturii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un număr de 30 de locuri de muncă sunt pentru lucrători calificaţi în ferme mari de creştere a animalelor, acolo unde cei care ar urma să fie angajaţi vor trebui să hrănească animalele, să acorde ajutor la naştere, să cureţe grajdurile sau să sorteze animalele după mărime. Cei interesaţi trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, să fie absolvenţi de liceu agricol sau facultate de profil agricol în ultimii doi ani, doar specializările zootehnie şi medicină veterinară.

Durata unui contract este între şase şi 18 luni, cu un program de 37 de ore de lucru săptămânal.

În schimbul muncii prestate, cei care vor munci în aceste ferme vor câştiga aproximativ 1.260 de euro pe lună, din care 200 - 300 de euro îi vor plăti pentru chirie.

Alte 35 de locuri de muncă sunt pentru lucrători calificaţi în sere de flori, legume sau ferme de pomi fructiferi, care au ca sarcini, de exemplu, spălarea, sortarea şi ambalarea prazului, curăţarea terenurilor din seră, plantarea de căpşuni, zmeură, praz, cultivarea zmeurii şi căpşunilor în solarii şi aer liber. Cei care vor ajunge în sere de flori şi pomi fructiferi, vor trebui să muncească în plantarea şi ambalarea plantelor şi florilor, să conducă maşini şi să stropească cu pesticide.

Ca şi cerinţe pentru cei care doresc să ajungă în serele din Danemarca, trebuie să aibă obligatoriul absolvit liceul sau facultatea în domeniul agricol sau să fie în an terminal, să nu fi depăşit vârsta de 30 de ani şi obligatoriu să aibă permis de conducere auto. Durata contractului este tot între şase şi 18 luni, cu un program de 37 ore săptămânal. Ca şi câştiguri, în primele şase luni de contract vor primi 1.380 euro pe lună, iar apoi salariul va creşte la 1.600 euro pe lună sau chiar 1.850 euro pe lună pentru lucrătorii care au terminat studiile în 2011 sau 2012 şi au vârsta de 25 de ani.

Un număr de 25 de locuri de muncă sunt oferite şi celor care doresc să lucreze ca asistenţi de grădinari în sere. Cei interesaţi vor munci în sere de flori, de legume sau de arbuşti şi, ca asistenţi, vor căpăta deprinderi practice, prin muncă desfăşurată în sere moderne. De asemenea, vor participa la cursuri teoretice ale unui colegiu din Danemarca, pe perioada a doi ani, şcolarizarea fiind în limba engleză şi plătită de autorităţile daneze. Ca şi cerinţe, tinerii interesaţi vor trebui să aibă până în 24 de ani, să aibă cunoştinţe foarte bune de limba engleză şi să fi absolvit cel puţin liceul. Durata contractului este de doi ani, cu 37 de ore de muncă săptămânal. Salariul este de 1.380 euro brut pe lună, pentru primele şase luni de contract, leafa fiind acordată şi pe perioada frecventării cursurilor colegiului tehnic.

Înscrierile pentru toţi cei care vor să muncească în Danemarca se fac la sediul AJOFM Vaslui, până pe data de data de 8 octombrie, în cazul celor de doresc să muncească în sere, şi până pe 15 septembrie, pentru cei care vor să lucreze în ferme zootehnice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AJOFM Vaslui caută 90 de persoane care să lucreze în agricultură în Danemarca, cu 1.260 euro lunar.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AJOFM Vaslui caută 90 de persoane care să lucreze în agricultură în Danemarca, cu 1.260 euro lunar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei