Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 aug 2012 - Anul XVII, nr. 184 (5089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Am gândit ca un fost magistrat când am propus-o pe Pivniceru ca ministru al Justiţiei

Joi, 9 August 2012 (14:43:22)

Primul-ministru Victor Ponta a declarat, joi, că, atunci când a propus-o pe judecătoarea Mona Pivniceru "a avut în minte şi a gândit" ca fost procuror, să fie ministru al Justiţiei un magistrat.

"La momentul în care am propus-o (pe Mona Pivniceru-n.r.), am avut în minte şi am gândit ca un fost magistrat: că mi-am dorit ca un ministru al Justiţiei să fie un magistrat. Cineva dintre noi - vorbesc la timpul trecut - un judecător sau procuror", a spus Ponta.

Întrebat dacă ar trebui ca Mona Pivniceru (care a demisionat miercuri din Consiliul Superior al Magistraturii) să-şi da demisia şi din funcţia de judecător, Victor Ponta a spus: "De ce să-şi dea demisia ? Evident că nu. Nu-i cere legea aşa ceva. Trebuie să rămână judecător. Va reprezenta mai bine pe magistraţi şi sistemul justiţiei, rămânând judecător. Este foarte clar că nu poate şi nu face activitate politică. E un avantaj să rămână judecător".

Despre o eventuală convocare de urgenţă a Plenului CSM pentru a lua act de demisia judecătoarei Pivniceru din Consiliu, Victor Ponta - care e ministru interimar al Justiţiei - a declarat că el "nu convoacă nimic", considerând că 20 august - când este programată şedinţa plenului - este o dată rezonabilă.

Totuşi, Ponta a remarcat faptul că, pentru respingerea cererii de detaşare a lui Pivniceru de la CSM la Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii a putut să se reunească. Apoi, Ponta a rectificat, spunând "Secţia pentru judecători a CSM" s-a reunit. "Pentru respingere s-a reunit; când e vorba de admitere, procedura durează ceva mai mult", a continuat ironic Ponta.

Întrebat dacă s-a gândit la mai multe nume de magistraţi sau doar la Mona Pivniceru pentru nominalizare la Ministerul Justiţiei, Ponta a declarat că doar la aceasta.

"E o persoană care are în primul rând o experienţă, pe care nimeni nu i-o poate contesta, peste 20 de ani ca magistrat. Nu e orice fel de magistrat, este judecător la Înalta Curte de Casaţie. E judecător ales nu de oameni politici, ci de propriii colegi ca reprezentant în CSM, e o persoană care s-a exprimat în mod public în favoarea independenţei justiţiei. În rest, nu o cunosc foarte bine pe Pivniceru, dar o cunosc din viaţa publică şi din activitatea de magistrat şi sunt convins că mesajul, pentru lumea justiţiei, de a numi un magistrat ministru al Justiţiei - încerc să-mi amintesc când s-a mai întâmplat - cred că este un mesaj bun", a conchis Victor Ponta.

Mona Pivniceru şi-a dat demisia miercuri din funcţia de membru ales de judecătorii instanţei supreme în CSM, demersul survenind respingerii cerererii de detaşare a sa de la Consiliu la Ministerul Justiţiei (MJ).

Plenul CSM se reuneşte în 20 august pentru a lua în discuţie cererea de detaşare a judecătoarei Mona Pivniceru de la instanţa supremă la MJ.

Pivniceru a fost propusă de liberali pentru funcţia de ministru al Justiţiei, iar Ponta a anunţat, luni, nominalizarea ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Am gândit ca un fost magistrat când am propus-o pe Pivniceru ca ministru al Justiţiei.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Am gândit ca un fost magistrat când am propus-o pe Pivniceru ca ministru al Justiţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei