Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 aug 2012 - Anul XVII, nr. 183 (5088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta spune că nu se simte "amenințat sau intimidat" în problema listelor electorale

Miercuri, 8 August 2012 (16:10:10)

Premierul Victor Ponta a declarat că nu se simte "amenințat sau intimidat" în problema listelor electorale şi că face față activităţii zilnice de la Guvern, cu o colaborare foarte bună cu președintele interimar, Crin Antonescu, răspunzând astfel la afirmaţiile de marţi ale lui Crin Antonescu.

"Nu mă simt amenințat, nici intimidat, dar spun un singur lucru, ceea ce a spus și domnul Antonescu: colaborăm foarte bine. Sigur că presiunea principală și sarcina principală este pe umerii Guvernului și așa e normal să fie. Președintele, în general - dar, sigur, au fost și cazuri diferite - are atribuțiile sale constituționale. Greul e întodeauna pe Guvern și problemele de zi cu zi sunt la Guvern. Deocamdată, fac față foarte bine și cred că voi face și în continuare", a spus Ponta, miercuri, jurnaliştilor care i-au solicitat să comenteze afirmațiile lui Crin Antonescu.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că a observat că Guvernul a dat dovadă de "timiditate şi ezitare" în chestiunea listelor pentru referendumul din 29 iulie, afirmând că premierul Victor Ponta pare "ameninţat şi intimidat" în ultimele zile.

Antonescu a declarat, într-o emisiune la Antena 3, că a observat în cazul Guvernului "timiditate, ezitare, confuzie" în ultima perioadă.

"E nevoie ca instituţiile să nu se lase intimidate, şi aici mă refer în primul rând la Guvern, care a dat senzaţia – trebuie să o spun – unor anumite timidităţi şi anumitor ezitări (...) Guvernul trebuie să ia toate măsurile pentru ca propriile sale instituţii să nu se lase intimidate şi pentru ca toţi cetăţenii acestei ţări să fie apăraţi în faţa ameninţărilor şi intimidărilor la care Traian Băsescu, situat practic în afara legii şi în afara răspunderii ca oficialitate, recurge. Asta cred că trebuie să facă Guvernul", a susţinut Antonescu.

Totodată, el a explicat că Executivul nu trebuie să organizeze vreun "mini-recensământ", ci să aibă "acţiuni hotărâte", în baza legilor.

"Guvernul are posibilitatea, prin acte interne şi internaţionale, să stabilească foarte clar ce i-a cerut Curtea. Nu e nevoie nici de recensământ, un mini sau para recensământ organizat de Guvern, pentru că am acest recensământ, nu e nevoie de nimic altceva. E nevoie de documente clare, de acţiuni hotărâte ale Guvernului, în spiritul legii, şi în spiritul a ceea ce i-a cerut Curtea Constituţională", a spus Antonescu.

Preşedintele interimar a susţinut că nu a avut niciun fel de contact cu judecătorii Curţii Constituţionale şi nici nu-i cunoaşte personal pe membrii Curţii, cu excepţia lui Augustin Zegrean, cu care a fost coleg în Parlament.

"Victor Ponta nu l-a ameninţat, nu l-a intimdat (pe Augustin Zegrean, n.r.). Victor Ponta însuşi pare domnia sa destul de ameninţat şi intimidat în aceste zile, nu a făcut niciun fel de declaraţie, niciun fel de acţiune şi niciun fel de gest împotriva sau asupra Curţii", a mai afirmat Antonescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta spune că nu se simte "amenințat sau intimidat" în problema listelor electorale.
 Vizualizări articol: 731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta spune că nu se simte "amenințat sau intimidat" în problema listelor electorale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei