Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2012 - Anul XVII, nr. 162 (5067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MRU: Reducerea numărului de secţii în străinătate, un fel de a spune că diaspora va vota "Nu"

Duminică, 15 Iulie 2012 (15:41:00)

Fostul premier Răzvan Mihai Ungureanu consideră că reducerea numărului de secţii de votare din străinătate "este încă una din acţiunile penibile ale ministrului de Externe în exerciţiu" şi "un fel de a spune că diaspora românească este susţinătoarea răspunsului negativ la referendum".

Prezent la Arad pentru a se întâlni cu simpatizanţii Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că "micşorarea numărului de secţii de votare este încă una din acţiunile penibile ale ministrului de externe în exerciţiu, care încearcă pe seama autorităţii ministeriale să diminueze accesul la vot, să restrângă fizic dreptul la vot al românilor aflaţi în străinătate", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Mişcorarea drastică a numărului de secţii în state în care diaspora română este foarte amplă - Italia, Spania, SUA, Republica Moldova - este o ingerinţă care trebuie sancţionată (…) Este un fel de a spune că diaspora românească este susţinătoarea răspunsului negativ la referendum, că judecă foarte bine realităţile de acasă prin prisma experienţelor pe care le are", a declarat Ungureanu.

Fostul premier crede că "aceasta este raţiunea după care MAE restrânge dramatic dreptul la exprimare a românilor aflaţi în străinătate".

Ungureanu a spus că va merge în diasporă în numele ICCD înainte de referendum şi că le va spune românilor că va vota "Nu" la referendum.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, joi seară, că 150 de secţii de votare vor fi organizate în străinătate pentru referendumul din 29 iulie, opt dintre secţii fiind în teatrele de operaţiuni în care România are trupe.

Reprezentanţi ai românilor din diaspora au reacţionat la decizia Guvernului privind numărul secţiilor de votare din străinătate la referendum, FADERE ameninţând chiar cu acţionarea în judecată în condiţiile în care autorităţile nu asigură românilor din străinătate posibilitatea de a vota.

Astfel, MAE a comunicat, vineri seară, că a solicitat ambasadelor şi consulatelor ca, până luni după-amiază, să analizeze necesitatea suplimentării numărului de secţii de votare din străinătate pentru referendumul din 29 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MRU: Reducerea numărului de secţii în străinătate, un fel de a spune că diaspora va vota "Nu".
 Vizualizări articol: 438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MRU: Reducerea numărului de secţii în străinătate, un fel de a spune că diaspora va vota "Nu"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei