Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iul 2012 - Anul XVII, nr. 160 (5065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul Germaniei solicită ca Guvernul român să publice şi să aplice prompt deciziile CC

Joi, 12 Iulie 2012 (20:18:37)

Guvernul Germaniei i-a transmis ambasadorului României la Berlin, Lazăr Comănescu, pe care l-a convocat joi, că măsurile Guvernului Victor Ponta de limitare a competenţelor Curţii Constituţionale şi de amânare a publicării deciziilor acesteia pun în pericol grav principiul separării puterilor.

"Din punctul de vedere al Guvernului Germaniei, măsurile luate de guvernarea Ponta în zilele trecute cu privire la limitarea competenţelor Curţii Constituţionale, amânarea publicării deciziilor Curţii Constituţionale pun în pericol grav principiul separării puterilor în stat. Ambasadorului Comănescu i s-au transmis aşteptările Guvernului german ca toate deciziile Curţii Constituţionale să fie publicate şi puse în practică cu promptitudine", se arată în comunicatul de presă publicat pe site-ul oficial al Guvernului de la Berlin cu privire la convocarea ambasadorului român.

Totodată, Guvernul de la Berlin consideră şi că ar trebui pusă în aplicare decizia CC din 10 iulie privind referendumul din 29 iulie legată de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, se evidenţiază în comunicat, care redă o declaraţie a lui Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel.

"În special, aşa cum a decis CC pe 10 iulie, ar trebui ca referendumul cu privire la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu de pe 29 februarie să fie decis de majoritatea absolută a alegătorilor înscrişi pe listele permanente, pentru a fi validat", evidenţiază comunicatul.

De asemenea, în poziţia Guvernului de la Berlin se mai arată că ambasadorului Comănescu i-a fost transmisă şi "îngrijorarea Guvernului german asupra evoluţiilor politice din România".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul Germaniei solicită ca Guvernul român să publice şi să aplice prompt deciziile CC.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul Germaniei solicită ca Guvernul român să publice şi să aplice prompt deciziile CC0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei