Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iul 2012 - Anul XVII, nr. 160 (5065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Victor Ponta: USL este dispusă să corecteze orice deficienţe democratice care ar fi depistate de UE

Joi, 12 Iulie 2012 (15:23:25)

Premierul Victor Ponta afirmă, într-un interviu acordat Financial Times, că îi va oferi asigurări preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, că alianţa USL este dispusă să corecteze orice deficienţe la capitolul democraţie care ar fi identificate de Executivul UE.

"Dacă există măcar una dintre deciziile noastre care nu este conformă cu standardele europene, nu voi cere şase luni, un an sau ceva, mă întorc acasă şi, dacă este ceva care ţine de responsabilitatea Guvernului, vom schimba imediat", a declarat Ponta în interviul acordat Financial Times.

În interviul acordat înaintea întrevederilor cu oficiali europeni, Victor Ponta s-a declarat "şocat" de criticile referitoare la acţiunile lui şi de comparaţiile cu metode utilizate de partidul Fidesz, al premierului ungar Viktor Orban.

"Am fost foarte preocupat în legătură cu reacţiile din Europa şi nu vreau să le iau ca pe ceva ce nu aş înţelege. Am înţeles aceste preocupări şi am venit aici pentru a da asigurări că statul de drept şi ordinea constituţională vor fi respectate, în pofida modalităţilor interne, uneori chiar balcanice, de rezolvare a disputelor politice", a spus Ponta.

Premierul insistă că alianţa USL va respecta condiţiile acordului de împrumut stand-by de tip preventiv în valoare de 5,3 miliarde de euro acordat de FMI şi UE.

"Am ajuns la guvernare în urmă cu două luni, am propus un program foarte clar de reforme ... pentru a avea creştere economică şi am propus reforme structurale. Din păcate - iar acest lucru a condus la conflictul din Parlament - preşedintele a acţionat nu doar împotriva Guvernului, ci chiar şi împotriva Parlamentului şi am ajuns într-un fel de blocaj politic", explică Ponta.

Premierul afirmă că Traian Băsescu şi-a depăşit atribuţiile de preşedinte, care ar fi relativ limitate conform Constituţiei României. Formaţiuni din opoziţie s-au alăturat coaliţiei de guvernământ pentru iniţierea procedurii de suspendare şi destituire a preşedintelui, adaugă Ponta.

"Băsescu este o personalitate. Este un fost căpitan de navă, deci nu are parteneri egali, are doar subordonaţi. Iar când primul-ministru nu este din partidul lui, este aproape inevitabil să avem aceste tensiuni. Băsescu a vrut întotdeauna să fie şi şef al gvernului, ceea ce face aproape imposibilă coabitarea", adaugă Ponta.

De asemenea, Ponta a reiterat că Băsescu se află în spatele recentelor acuzaţii de plagiat la adresa lui privind teza de doctorat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victor Ponta: USL este dispusă să corecteze orice deficienţe democratice care ar fi depistate de UE.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Victor Ponta: USL este dispusă să corecteze orice deficienţe democratice care ar fi depistate de UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei