Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iul 2012 - Anul XVII, nr. 154 (5059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECMA: Fosta conducere a instituţiei a efectuat cheltuieli şi decontări fără bază legală

Joi, 5 Iulie 2012 (16:40:57)

Fosta conducere a Ministerului Economiei a efectuat în 2010 cheltuieli şi decontări fără bază legală, acţiuni care au cauzat "nereguli şi prejudicii", se arată într-un comunicat al instituţiei, care prezintă concluziile unui audit derulat anul trecut de Curtea de Conturi.

Auditul Curţii de Conturi a vizat execuţia bugetului de stat pe 2010 la Ministerul Economiei.

Printre neregulile semnalate de audit se numără decontarea sumei de 5,18 milioane de lei aferentă lucrărilor la şantierul Krivoi Rog (Ucraina) fără o analiză prealabilă a necesarului financiar. Fondurile au fost alocate având la bază estimările făcute de antreprenori, respectiv firmele Arcom, Arcif şi Uzinexport.

Totodată, cele trei firme au mai primit în 2010 suma de 4,13 milioane de lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor efectuate la Krivoi Rog, însă Ministerul Economiei nu a verificat lucrările.

Firma Arcom a primit 31.101 de lei, reprezentând cheltuieli cu reexportul fără a avea documente justificative, se arată în comunicat.

Fosta conducere a Ministerului Economiei nu a inclus "la valoarea justă" în inventar bunuri ale Electrica şi Petrotrans în valoare totală de 111,3 milioane de lei.

Potrivit comunicatului, fosta conducere a Ministerului Economiei a diminuat creditele bugetare alocate Agenţiei Nucleare pentru Deşeuri Radioactive şi Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale cu suma totală de 5,33 milioane de lei şi a redus patrimoniul instituţiei cu 73,9 milioane de lei, prin neînregistrarea în contabilitate a unr bunuri şi investiţii realizate de firma de stat Conversmin.

Auditul realizat de Curtea de Conturi a relevat că Ministerul Economiei a plătit fără bază legală 10.716 lei către RA-APPS, pentru o locuinţă de care a beneficiat un salariat care deţinea deja o locuinţă personală în Bucureşti, se spune în comunicat.

Alte nereguli semnalate în comunicat se referă la neimplementarea, în 2010, a unui sistem de control intern/managerial la nivelul ministerului care să asigure identificarea şi monitorizarea riscurilor la toate nivelurile ierarhice, oganizarea necorespunzătoare a activităţii de control fionanciar preventiv şi neauditarea întregii activităţi a ministerului şi a entităţilor din subordine, care nu au structură proprie de audit intern.

Pe lângă auditul Curţii de Conturi, Ministerul Economiei a început un alt control privind activitatea proprie şi a companiilor din subordine. Auditul vizează perioada 2009-aprilie 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECMA: Fosta conducere a instituţiei a efectuat cheltuieli şi decontări fără bază legală.
 Vizualizări articol: 603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECMA: Fosta conducere a instituţiei a efectuat cheltuieli şi decontări fără bază legală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei