Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iul 2012 - Anul XVII, nr. 154 (5059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Audit la Guvern:Costuri de 8,6 mil. lei pentru angajaţii lui Boc, inclusiv pe deplasări la domiciliu

Joi, 5 Iulie 2012 (14:02:29)

Cheltuielile pentru aparatul de lucru al primului-ministru în perioada 2009-2011 au totalizat peste 8,6 milioane lei, cele mai mari sume fiind alocate pentru salarii, protocol şi locuinţele de serviciu ale angajaţilor, circa 100.000 lei fiind cheltuite şi pe deplasările la domiciliu ale personalului

Situaţia este prezentată într-un audit finalizat la nivelul Secretariatului General al Guvernului (SGG) şi care vizează activitatea fostului Executiv.

Auditul relevă că fondurile cheltuite pe parcursul celor trei ani analizaţi pentru aparatul de lucru al primului-ministru au totalizat 8,65 milioane lei, atât pentru locuinţe de serviciu şi acţiuni de protocol, cât şi pentru deplasarea la domiciliu a angajaţilor.

Cea mai mare pondere în totalul cheltuielilor o au salariile (5,8 milioane lei), acţiunile de protocol (1,5 milioane lei pentru consum pe cabinet, şedinţe de guvern şi alte şedinţe) şi costul aferent locuinţelor de serviciu (682.655 lei).

Alte fonduri au fost cheltuite pentru deplasări externe (294.256 lei), deplasări interne (212.692 lei) şi deplasări la domiciliu (104.770 lei).

Un document redactat de fostul Guvern în martie 2011 indica faptul că Executivul a cheltuit în 2010 aproximativ 400.000 lei pentru cazarea în Bucureşti a consilierilor guvernamentali şi angajaţilor SGG.

Pe lista persoanelor indicate atunci din cadrul Secretariatului General al Guvernului pentru care au fost finanţate locuinţele de serviciu se regăsesc 53 de secretari de stat din aparatul de lucru al primului-ministru, subsecretari de stat, consilieri şi secretari personali ai premierului, directori de cabinet şi inspectori guvernamentali.

La preluarea mandatului, premierul Victor Ponta a anunţat că toate instituţiile au sarcina să efectueze un audit privind activitatea fostului Guvern, mai ales pentru a constata dacă există grave încălcări ale legii pentru a sesiza organele judiciare ale statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Audit la Guvern:Costuri de 8,6 mil. lei pentru angajaţii lui Boc, inclusiv pe deplasări la domiciliu.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Audit la Guvern:Costuri de 8,6 mil. lei pentru angajaţii lui Boc, inclusiv pe deplasări la domiciliu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei