Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iul 2012 - Anul XVII, nr. 154 (5059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Harris: E important ca politicienii să menţină credibilitatea statului român pe pieţele financiare

Joi, 5 Iulie 2012 (16:22:50)

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, a declarat, joi, că este important pentru România ca politicienii să menţină credibilitatea statului român pe pieţele financiare, să respecte Constituţia, instituţiile statului, deciziile instanţelor judecătoreşti, inclusiv ale Curţii Constituţionale.

"România operează într-o perioadă de incertitudine pe plan european. Este important pentru politicienii români să menţină credibilitatea statului român pe pieţele financiare şi să asigure respectarea statului de drept", a spus Martin Harris, într-o discuţie cu "Ziarul Financiar" despre evoluţiile din Uniunea Europeană şi România în contextul deciziilor luate la cel mai recent summit al Uniunii Europene.

Întrebat însă dacă recentele evoluţii politice de la Bucureşti pot fi caracterizate ca un abuz sau ca o nerespectare a statului de drept, ambasadorul a spus: "Noi nu suntem judecători. Dacă există un conflict între puterile statului trebuie rezolvat în justiţie. Instanţele judecătoreşti trebuie să ia o decizie şi ceea ce este important este că aceste decizii trebuie să fie respectate", a spus ambasadorul.

De asemenea, întrebat dacă propunerea de suspendare a preşedintelui este o sursă de instabilitate care poate afecta România şi credibilitatea sa, ambasadorul a spus că ceea ce este important este respectarea legilor în vigoare.

"Intrăm într-o perioadă de conflict politic care va supune unui test Constituţia României. Ceea ce este important pentru toţi actorii politici din România este respectarea Constituţiei, respectarea instituţiilor statului şi a deciziilor instanţelor judecătoreşti, inclusiv a Curţii Constituţionale, care stabileşte regulile jocului pentru competiţia politică. Este important ca statul de drept să fie respectat în România", a spus ambasadorul.

Martin Harris a subliniat că după opinia sa două obiective sunt importante în această perioadă pentru România, pe care a spus că le-a transmis şi guvernului Ponta la instalare: respectarea acordului cu FMI şi reforma justiţiei în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

"Au fost făcute progrese în ambele direcţii. La acordul cu FMI este importantă reforma din sănătate şi restructurarea companiilor de stat. În ceea ce priveşte justiţia, este important faptul că un număr de dosare de corupţie a ajuns la faza sentinţelor, ceea ce arată că independenţa şi eficacitatea instanţelor au crescut. De asemenea, strategia anticorupţie este asumată şi la nivelul Parlamentului şi la cel al Guvernului. Aceste progrese se vor reflecta în raportul pe justiţie al Comisiei Europene", a încheiat ambasadorul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Harris: E important ca politicienii să menţină credibilitatea statului român pe pieţele financiare.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Harris: E important ca politicienii să menţină credibilitatea statului român pe pieţele financiare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei