Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iun 2012 - Anul XVII, nr. 137 (5042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 300 de accidente grave în care au fost implicaţi pietoni au avut loc în ultimele şase luni

Vineri, 15 Iunie 2012 (17:03:39)

Peste 300 de accidente grave în care au fost implicaţi pietoni, în urma cărora 27 de persoane au murit şi 287 au fost rănite grav, au avut loc în ultimele şase luni, informează, vineri, Poliţia Română.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române transmis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, în perioada 1 ianuarie - 14 iunie au fost înregistrate 306 accidente grave de circulaţie în care au fost implicaţi pietoni (cu 41 mai puţine comparativ cu perioada similară din 2011), fie din cauza nerespectării priorităţii acestora de trecere, fie din cauza traversării prin loc nepermis, în urma cărora au decedat 27 de persoane (cu şapte mai puţine decât anul trecut), iar 287 au fost rănite grav (în scădere cu 33 la sută faţă de anul trecut).

Pentru a preveni astfel de accidente, au fost intensificate controalele pe majoritatea drumurilor naţionale cu trafic rutier intens, în special în zonele trecerilor de pietoni şi în zonele în care pietonii traversează neregulamentar în mod frecvent, punându-şi astfel viaţa în pericol.

Peste 3.100 de poliţişti de la rutieră vor face controale, de vineri până duminică, între orele 9.00 - 13.00 şi 18.00 - 21.00, în zonele cunoscute ca sensibile şi în care au fost înregistrate evenimente rutiere.

"În cadrul acţiunilor care urmează a fi desfăşurate, pentru constatarea abaterilor de la normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentar prin loc corespunzător, se vor utiliza 372 autospeciale ale unităţilor de poliţie rutieră prevăzute cu echipamente video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor", a precizat sursa citată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de accidente grave în care au fost implicaţi pietoni au avut loc în ultimele şase luni.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 300 de accidente grave în care au fost implicaţi pietoni au avut loc în ultimele şase luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei