Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iun 2012 - Anul XVII, nr. 137 (5042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta pleacă în vizită oficială în Austria, în delegaţie a fost invitat şi primarul Sorin Oprescu

Vineri, 15 Iunie 2012 (17:05:53)

Premierul Victor Ponta se va afla, luni, în Austria, unde se va întâlni atât cu preşedintele şi cancelarul federal, cât şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri austriac, şeful Guvernului invitându-l în această vizită oficială şi pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, informează Guvernul

Premierul va avea întrevederi cu preşedintele Heinz Fischer, cu cancelarul Werner Faymann, cu preşedintele Consiliului Naţional al Austriei, Barbara Prammer, precum şi cu alţi oficiali şi reprezentanţi ai mediului de afaceri austriac.

În cursul dimineţii, premierul va participa la Forumul economic România-Austria.

Ponta va fi însoţit de ministrul Economiei, ministrul Transporturilor şi ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri.

"Având în vedere relaţiile strânse şi colaborarea dintre Primăria Municipiului Bucureşti şi Primăria Vienei, premierul Victor Ponta l-a invitat pe primarul general Sorin Oprescu să îl însoţească în această vizită oficială", se mai arată în comunicat.

Premierul Victor Ponta a anunţat recent că va efectua o vizită oficială în Austria, ocazie cu care va discuta cu reprezentanţi ai companiilor austriece din domeniul gazelor şi petrolului cu investiţii în România, inclusiv despre calendarul liberalizării preţului la gazele naturale.

Ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, a declarat pentru Bloomberg că Guvernul este hotărât să taxeze partea excepţională a profiturilor obţinute de companiile de energie şi gaze în urma liberalizării tarifelor, iar autorităţile trebuie să negocieze cu OMV pentru a stabili cel mai bun moment de introducere a acestor taxe.

Directorul general al OMV, Gerhard Roiss, a declarat recent pentru Ziarul Financiar că investiţiile OMV Petrom vor depinde de "stabilitatea fiscală şi reglementări". El a avertizat că orice schimbare în acest sens va afecta investiţiile Petrom.

Guvernul s-a angajat faţă de FMI să elimine treptat preţul reglementat la gazele naturale pentru consumatorii industriali până la sfârşitul anului 2014, dar ar putea prelungi perioada până la finele lui 2015 dacă vor exista diferenţe prea mari între preţul mediu european şi cel de import.

Preţurile reglementate la gaze pentru consumatorii industriali vor fi majorate începând din luna decembrie a acestui an şi vor ajunge la nivelul mediu al preţurilor internaţionale la gaze până la finele anului 2014 într-o manieră în general liniară.

Pentru consumatorii casnici, preţurile reglementate la gaze vor fi majorate începând cu luna iulie a anului viitor şi vor continua să crească la nivelul preţului internaţional până în decembrie 2018.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta pleacă în vizită oficială în Austria, în delegaţie a fost invitat şi primarul Sorin Oprescu.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta pleacă în vizită oficială în Austria, în delegaţie a fost invitat şi primarul Sorin Oprescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei