Google
AGRO DENMAR - Pepiniera Maia
AGRO DENMAR - Pepiniera Maia
AGRO DENMAR - Pepiniera Maia
 
vineri, 15 iun 2012 - Anul XVII, nr. 137 (5042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,7556 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2732 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Iulius Mall Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţeta săptămânii: Prăjitură cu brânză, ciocolată albă şi cireşe

Prăjitura cu brânză, ciocolată albă şi cireşe este un desert delicios şi răcoritor, potrivit pentru zilele de vară. Pentru un rezultat optim se prepară cu 24 de ore înainte de servire, potrivit journaldesfemmes.com.

Număr de porţii: 6

Ingrediente:

150 de grame de biscuiţi digestivi
50 de grame de unt
400 de grame de cremă de brânză (de tip Philadelphia, se poate înlocui cu ricotta)
100 de grame de mascarpone
2 ouă
50 - 60 de grame de zahăr tos
100 de grame de ciocolată albă zdrobită în bucăţi mici
concentrat de vanilie (după gust)
150 de grame de cireşe fără sâmburi
100 de mililitri vin roşu
2 linguri de zahăr brun
1/2 baton de scorţişoară
100 de grame de brânză Philadelphia
50 de grame de zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Cireşele se fierb timp de 15 minute cu vin, zahăr brun, vanilie, scorţişoară. Fructele nu trebuie să îşi piardă forma. Se lasă apoi la răcit.

Biscuiţii se zdrobesc, se amestecă cu untul topit, iar compoziţia se pune pe fundul unei tăvi rotunde căptuşite cu hârtie de copt, într-un strat compact. Se coace circa 5 minute la 180 de grade Celsius. Se lasă la răcit.

400 de grame de brânză Philadelphia se amestecă cu mascarpone, ouă, zahărul tos, se bate totul bine. Se adaugă ciocolata şi se amestecă din nou.

Jumătate din compoziţia de brânză se toarnă în tavă peste blatul de biscuiţi, se pun câteva cireşe, restul de compoziţie de brânză şi se coace 30-40 de minute la 180°C. Timpul de coacere depinde de cuptor - stratul de brânză trebuie să devină uşor auriu, iar centrul trebuie să fie uşor moale.

Se lasă prăjitura la rece, de preferat 24 de ore la frigider.

Pentru decor: se amestecă 100 de grame de brânză Philadelphia cu 4 - 5 linguri de zahăr pudră (după gust). Compoziţia de brânză se pune într-un poş de decorat (sau se confecţionează dintr-o pungă de plastic). Se decorează prăjitura cu cireşele rămase şi crema de brânză. Se mai lasă o oră la frigider, se scoate şi se mai poate decora cu ciocolată şi nucă de cocos rase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţeta săptămânii: Prăjitură cu brânză, ciocolată albă şi cireşe.
 Vizualizări articol: 1947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţeta săptămânii: Prăjitură cu brânză, ciocolată albă şi cireşe0.05

Shopping City Suceava
DAREX AUTO - Showroom Botosani
Denis
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Optik Tataru - Cabinete Oftalmologice in Suceava
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei