Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iun 2012 - Anul XVII, nr. 137 (5042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Corlăţean: Nu schimbăm nimic de dragul schimbării în ce priveşte obligaţiile României în cadrul MCV

Vineri, 15 Iunie 2012 (15:33:06)

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat, vineri, la Congresul avocaţilor, că obligaţiile asumate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) nu aparţin exclusiv unei instituţii şi că nu va schimba nimic de dragul schimbării.

Ministrul Titus Corlăţean a participat vineri, la deschiderea lucrărilor Congresului avocaţilor, organizat de Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR). El a arătat, în discursul de deschidere, importanţa contribuţiilor aduse de reprezentanţii avocaţilor la dezvoltarea justiţiei, a legilor importante pentru sistemul judiciar şi a cerut o colaborare şi mai strânsă cu toate profesiile juridice în procesul de reformă, mai ales pentru implementarea cu succes a noilor coduri.

Titus Corlăţean s-a referit şi la obligaţia asumată de România în cadrul MCV, menţionând că "nu este o obligaţie a MJ sau a CSM, sau a ICCJ, este o obligaţie a tuturor instituţiilor şi este o obligaţie asumată în faţa cetăţenilor".

"Am spus şi voi repeta ori de câte ori am ocazia: nu vom schimba nimic de dragul schimbării, nu vom reveni asupra măsurilor de reformă deja implementate de guvernele anterioare şi apreciate în rapoartele CE. Noul Guvern este determinat să continue trendul ascendent al reformei sistemului judiciar şi ne dorim ca sistemul judiciar în ansamblul său să îşi asume «ownership-ul» reformei. Sperăm ca viitorul raport al CE să surprindă cu obiectivitate toate progresele reale înregistrate în cei cinci ani de MCV şi să cuprindă concluziile oneste ce decurg din aceste realizări. Mai mult decât atât, ceea ce contează este ca demersurile de reformă a justiţiei să continue şi să răspundă nevoilor reale ale cetăţenilor, indiferent de modul în care MCV va fi gestionat în viitor", a declarat ministrul Justiţiei în faţa avocaţilor.

Corlăţean a susţinut şi importanţa rolului activ pe care România trebuie să-l aibă în cadrul Consiliilor JAI şi şi-a exprimat convingerea că UNBR va sprijini Ministrul Justiţiei în procesul de transpunere a legislaţiei UE, arătând totodată şi importanţa ca România să se implice activ în agenda europeană pe justiţie, care are printre obiective asigurarea unei justiţii eficiente şi apropiate de cetăţean.

"Spre exemplu, în cadrul ultimului Consiliu JAI de la începutul acestei luni am susţinut adoptarea unui text de compromis al unei viitoare directive care impune standarde riguroase de garantare a dreptului la apărare şi accesul la serviciile avocatului, promovând împreună cu Franţa soluţia realistă de a avea mai mult timp la dispoziţie pentru transpunerea viitoarei directive. De asemenea, împreună cu ministrul francez al Justiţiei, am atras atenţia asupra necesităţii de a asigura un acces real şi mai facil la serviciile şi asistenţa unui avocat pentru persoanele cu venituri modeste, o sensibilitate socială de altfel de înţeles pentru guvernele de la Bucureşti şi Paris. Îmi exprim convingerea că Uniunea Naţională a Barourilor din România va sprijini Ministerul Justiţiei în procesul de transpunere a legislaţiei UE. Experienţa dumneavoastră practică este esenţială pentru a avea un cadru normativ coerent şi eficient, care să corespundă realităţilor societăţii româneşti. Puteţi împărtăşi şi altora din experienţa dumneavoastră. Încheierea unui protocol de colaborare cu Uniunea Barourilor din Republica Moldova ar putea constitui un astfel de exemplu şi reprezintă o aşteptare personală a ministrului Justiţiei", a mai spus Corlăţean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corlăţean: Nu schimbăm nimic de dragul schimbării în ce priveşte obligaţiile României în cadrul MCV.
 Vizualizări articol: 427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corlăţean: Nu schimbăm nimic de dragul schimbării în ce priveşte obligaţiile României în cadrul MCV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei