Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iun 2012 - Anul XVII, nr. 137 (5042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blaga şi-a amânat vizita în China, programată pentru aceste zile;Anastase urmează să plece în Israel

Vineri, 15 Iunie 2012 (15:35:11)

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, şi-a amânat vizita în China, care trebuia să aibă loc în aceste zile, în timp ce preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, urmează să plece săptămâna viitoare în Israel.

Vasile Blaga şi Roberta Anastase sunt şi lideri PDL, partid în care şedinţele se succed în această perioadă, pe fondul rezultatelor de la alegerile locale, care au dus şi la demisia întregii conduceri a formaţiunii.

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a anunţat, marţi, în şedinţa Biroului Permanent, amânarea vizitei în China, programată pentru perioada 12-20 iunie.

Deplasarea acestuia urma să primească aprobarea în şedinţa Biroului Permanent, însă preşedintele Senatului a prezentat un memorandum pentru "suportarea din bugetul Senatului a penalizărilor aferente anulării biletelor de avion achiziţionate pentru realizarea vitizei oficiale în Republica Populară Chineză".

"S-a dus. Altă dată (...) Vom merge probabil la sfârşitul lui iunie sau în septembrie", a precizat Blaga, potrivit stenogramei Biroului Permanent.

Totodată, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, ar urma să plece luni, 18 iunie, în Israel. Deplasarea sa a fost aprobată de Biroul Permanent al Camerei în şedinţa din 13 iunie, pentru a lua parte la cea de-a patra "Conferinţă prezidenţială israeliană", care se desfăşoară la Ierusalim între 19-21 iunie şi este organizată "sub auspiciile preşedintelui statului Israel, Shimon Peres".

În memorandumul aprobat de Biroul Permanent se menţionează că printre invitaţii conferinţei se numără preşedinţi de parlamente, "personalităţi de marcă ale vieţii politico-diplomatice internaţionale, reprezentanţi ai mediului academic, ai mediului de afaceri, precum şi lideri ai tinerei generaţii". Totodată, în document se precizează că evenimentul îşi propune să "analizeze şi să identifice soluţii pentru probleme curente", precum rezultatele Primăverii Arabe, direcţia în care va evolua Orientul Mijlociu, ieşirea din criza economică, efectele mişcărilor sociale la nivel global sau revoluţia tehnologică şi "utilizarea acesteia pentru crearea unui viitor mai prosper".

Preşedintele Camerei Deputaţilor ar urma să plece din Bucureşti pe 18 iunie, cu avionul spre Tel Aviv, iar întoarcerea este programată pentru 22 iunie. Potrivit memorandumului, cheltuielile cu deplasarea lui Anastase ar urma să fie calculate ulterior deplasării, însă preşedintele Camerei primeşte un avans de 50% din sumă, care va fi decontată ulterior, fără a fi menţionat cuantumul avansului. De asemenea, din bugetul Camerei urmează să fie suportată contravaloarea "unor cadouri simbolice", oferite cu ocazia vizitei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blaga şi-a amânat vizita în China, programată pentru aceste zile;Anastase urmează să plece în Israel.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blaga şi-a amânat vizita în China, programată pentru aceste zile;Anastase urmează să plece în Israel0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei