Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iun 2012 - Anul XVII, nr. 136 (5041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duşa: Proiectul USL privind CC va fi reintrodus în plenul Camerei săptămâna viitoare

Joi, 14 Iunie 2012 (16:21:07)

Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, a declarat, joi, că proiectul USL privind modificarea legii Curţii Constituţionale va fi reintrodus în sesiunea de vot final a plenului Camerei de săptămâna viitoare.

"PDL a părăsit sala. Nici nu îmi dau seama dacă mai era sau nu mai era cvorum şi nu vroiam ca acest proiect de lege să fie tratat cu superficialitate. De aceea s-a cerut retrimiterea la comisie şi îl vom repune la votul plenului lunea viitoare, îl vom reintroduce în plen săptămâna viitoare", a spus Duşa.

El a precizat că liderul de grup de la PSD, Valeriu Zgonea, a fost cel care a cerut retrimiterea proiectului de lege al USL privind CC la Comisia juridică.

Proiectul de lege iniţiat de USL, prin care sunt scoase de sub controlul de constituţionalitate hotărârile Parlamentului, a fost retransmis Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, după ce grupul PDL a anunţat că părăseşte sala înainte de votul final.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, joi, că proiectul USL privind modificarea Legii Curţii Constituţionale nu a trecut de plen întrucât grupurile parlamentare PSD şi PNL nu au avut suficiente voturi.

"Au constatat că nu au suficiente voturi pentru adoptare şi au solicitat retrimiterea la comisie, ceea ce noi spusesem de la început, pentru că oricum nu se respecta procedura în acest sens", a spus Anastase.

Proiectul de lege iniţiat de USL, prin care sunt scoase de sub controlul de constituţionalitate hotărârile Parlamentului, a fost retransmis Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, după ce grupul PDL a anunţat că părăseşte sala înainte de votul final.

Comisia juridică a adoptat, miercuri, raport favorabil la Legea prin care se modifică organizarea şi funcţionarea CC, în sensul eliminării hotărârilor plenului Camerei, ale plenului Senatului, precum şi cele ale plenului reunit din categoria actelor asupra cărora Curtea se pronunţă cu privire la constituţionalitate. Raportul a fost adoptat cu cinci voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă". Iniţiatorii acestei iniţiative legislative sunt deputatul PNL Cornel Pieptea şi senatorul PSD Georgică Severin.

Modificarea aprobată în Comisia juridică reprezintă revenirea la forma de dinainte de 2010 a alineatului 1 al articolului 27 din legea Curţii Constituţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duşa: Proiectul USL privind CC va fi reintrodus în plenul Camerei săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duşa: Proiectul USL privind CC va fi reintrodus în plenul Camerei săptămâna viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei