Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iun 2012 - Anul XVII, nr. 136 (5041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Am avut momente în care am simţit nevoia de a fi mai mulţi alături de proiectul USL

Joi, 14 Iunie 2012 (16:18:30)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că în cadrul Uniunii Social Liberale, la alegerile locale, toate partidele au câştigat, adăugând că a simţit nevoia, în această perioadă, de a fi mai mulţi la vedere alături de această idee şi proiect al Uniunii.

Antonescu a ţinut să mulţumească, în deschiderea reuniunilor Biroului Permanent Central şi Consiliului Naţional Executiv, acelora din PNL care au fost alături de el la toate încercările la care proiectul USL a fost expus.

"Am avut momente în care am simţit nevoia de a fi mai mulţi la vedere alături de această idee, au fost foarte multe, zilnice, atacuri pe care le-am încasat pentru această idee, mi se pare normal să fie aşa, era până la urmă obligaţia preşedintelui partidului să asume acest lucru", a precizat Crin Antonescu.

"În ciuda tuturor inconvenientelor, a presiunilor, a atacurilor, la urma urmelor a îndoielilor pe care probabil fiecare dintre noi le-am avut, ideea, proiectul Uniunii Social Liberale s-a dovedit unul câştigător", a mai spus el.

Antonescu a arătat că, deşi li s-a explicat mult de către "teoreticieni reputaţi, că unu şi cu unu nu fac doi, ba totdeauna fac mai puţin de doi, astăzi vedem că, în cazul USL, unu şi cu unu pot face chiar mai mult decât doi".

"USL, cu doar 52% din expresia de voturi, a obţinut preşedinţia a 36 de consilii judeţene din 41, cu cele maghiare, a obţinut 28 de reşedinţe de judeţ din 40, a obţinut cinci sectoare din şase la Capitală, ceea ce înseamnă procente mult mai mari de succes", a mai afirmat preşedintele PNL.

El a adăugat că cel mai spectaculos este faptul că în cadrul USL a câştigat toată lumea.

"PSD a câştigat cel mai bun scor din istoria sa la locale, plecând de la 17 judeţe, la 22 câştigate, PNL a obţinut cel mai spectaculos scor din istoria sa recentă, de la 5 la 13 judeţe la consiliile judeţene, practic o triplare a numărului, iar PC, care nu deţinea niciun primar, preşedinte de consiliu judeţean sau de primărie reşedinţă de judeţ, a obţinut câte una din fiecare", a explicat preşedintele PNL.

El a mai adăugat că "suntem în faţa unui unui proiect câştigător, care are toate şansele ca, fiind urmat, să obţină rezultate la fel de categorice şi spectaculoase şi la alegerile parlamentare".

Despre PNL, Antonescu a mai spus că este în acest moment un partid "câştigător", cu 25% din primari, cu peste 30% din consiliile judeţene şi aşezat, structural, în zona 25-30%, cu o forţă de data aceasta din punct de vedere aritmetic de partid mare, indiferent de conjunctură şi de lider sau alte lucruri.

Antonescu a ţinut să aducă primele mulţumiri aceluia dintre liberali care a pierdut primăria Giurgiu, Lucian Iliescu, "poate unul dintre cei mai puternici".

Actualul primar PNL din Giurgiu, Lucian Iliescu, aflat la al patrulea mandat, a pierdut alegerile în faţa contracandidatului său independent Nicolae Barbu. Lucian Iliescu este vicepreşedinte PNL.Liderul PPDD, Dan Diaconescu, anunţa că independentul Nicolae Barbu, care a câştigat alegerile la Giurgiu, a fost susţinut de PPDD, în timp ce coordonatorul campaniei electorale a PSD, Liviu Dragnea, spunea, duminică noapte, că Barbu a plecat din PSD şi se va întoarce în acest partid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Am avut momente în care am simţit nevoia de a fi mai mulţi alături de proiectul USL.
 Vizualizări articol: 330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Am avut momente în care am simţit nevoia de a fi mai mulţi alături de proiectul USL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei