Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mar 2012 - Anul XVII, nr. 72 (4977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: PSD îşi reafirmă decizia de modificare a Constituţiei în 2013

Marţi, 27 Martie 2012 (15:35:16)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că formaţiunea sa şi-a reafirmat marţi, în şedinţa Biroului Permanent Central, decizia de declanşare şi realizare a procesului de revizuire a Constituţiei în 2013.

"Ne-am reafirmat decizia de a participa şi veni cu propuneri pentru ca în 2013 să declanşăm şi să realizăm procesul de revizuire a Constituţiei, astfel ca în 2014 să avem o Constituţie cu adevărat nouă sau îmbunătăţită pe toate temele importante - de la rolul preşedintelui la modul de funcţionare a Parlamentului, la regiunile de dezvoltare care pot deveni unităţi administrativ-teritoriale, la sistemul de reţinere, la toate celelalte lucruri care trebuie modificate", a spus Ponta, în conferinţa de presă de la finalul şedinţei BPC.

De asemenea, el a arătat că PSD a decis să susţină în comisia privind noua lege electorală, pe lângă proiectul depus de USL în iunie 2011, şi o propunere referitoare la un sistem de rezervă pentru locurile de parlamentari vacantate.

"Astăzi ne-am hotărât să depunem şi o propunere prin care să asigurăm un sistem de rezervă al locurilor vacante. Acum sunt 12 locuri vacante, dacă Radu F. Alexandru, domnii Sârbu şi Albu vor fi votaţi azi în conducerea altor instituţii, şi practic nu avem un sistem de rezervă, aşa cum era la sistemul pe listă, în care să urce cel aşezat mai jos pe listă. Iar Guvernul, din momentul în care a pierdut simpatia populară, a refuzat, Guvernul Boc, acum Guvernul Ungureanu, să organizeze alegeri parţiale pentru ocuparea funcţiilor respective", a argumentat Ponta.

De asemenea, el a susţinut că modificarea sistemului electoral se impune deoarece acesta a ajuns într-o stare de "faliment, ilustrat de cazurile Boldea, Ridzi, Păsat, Şerban Mihăilescu şi altele de acelaşi gen", el acuzând şi "efortul susţinut şi organizat al preşedintelui Traian Băsescu şi celor din jurul lui de a distruge ideea de democraţie parlamentară şi a promova în Parlament doar persoane şantajabile, corupte, controlate de diverse servicii şi structuri paralele".

Totodată, el a afirmat că reprezentanţii coaliţiei guvernamentale trebuie să înţeleagă că activitatea comisiei privind legea electorală pleacă de la realitatea "uriaşei crize morale" actuale din Parlament. "Mă uit la PDL cu care ar trebui teoretic să lucrăm în Camera Deputaţilor: Roberta Anastase – fraudă la vot, Ioan Oltean – fraudă la fonduri europene, Mircea Toader – protectorul lui Boldea. Vă daţi seama cu cine trebuie să discutăm noi într-un sistem democratic", a adăugat liderul PSD.

Ponta a susţinut şi că trebuie scos din criteriile de selecţie a candidaţilor pentru Parlament cel al banilor. "În aceste criterii să încercăm să scoatem pe cât posibil criteriul banilor – Boldea, Ridzi, Păsat au ajuns în Parlament în primul rând prin cheltuirea unor sume importante de bani pe care după aceea au încercat să le recupereze fie de la ministerul doamnei Udrea, fie de la ministere prietene sau autorităţi locale", a continuat el.

El a afirmat şi că în conducerea şi structurile Parlamentului trebuie aduşi "profesionişti cu adevărat", acuzând situaţia de la Comisia juridică a Camerei, unde "un mare specialist în Drept, domnul Boldea, a fost înlocuit cu un alt mare specialist în Drept, domnul Prigoană".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: PSD îşi reafirmă decizia de modificare a Constituţiei în 2013.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: PSD îşi reafirmă decizia de modificare a Constituţiei în 20130.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei