Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mar 2012 - Anul XVII, nr. 72 (4977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bugetul AEP va fi suplimentat de Guvern cu 7,8 milioane lei, pentru Registrul electoral

Marţi, 27 Martie 2012 (14:02:34)

Bugetul Autorităţii Electorale Permanente (AEP) va fi suplimentat de Guvern cu 7,8 milioane lei, pentru finalizarea procesului de realizare a Registrului electoral, conform unui proiect de hotărâre lansat în dezbatere publică.

Banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, conform proiectului.

În nota de fundamentare se arată că în bugetul AEP nu au fost alocate fonduri pentru această operaţiune şi se argumentează că Registrul electoral va asigura, printre altele, posibilitatea tuturor cetăţenilor de a verifica online dacă sunt luaţi în evidenţă în vederea exercitării dreptului de vot.

Actul normativ mai arată că, prin acest registru, primarii vor actualiza delimitarea secţiilor de votare, vor fi verificate cerinţele legale privind întocmirea şi actualizarea listelor electorale permanente şi a copiilor de pe acestea şi va fi evitat votul ilegal prin mai multe mecanisme de control.

Conform legislaţiei în vigoare, Autoritatea Electorală Permanentă este obligată să realizeze Registrul electoral până la alegerile parlamentare din acest an.

În documentul citat este precizat că, în 2011, acest sistem a fost implementat la nivel central, urmând ca în 2012 să fie extins la nivelul fiecărei primării din ţară.

"Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat urmează să aibă loc cel mai târziu la sfârşitul lunii noiembrie. Aplicaţia informatică ce va permite crearea şi gestionarea bazei de date cu toţi cetăţenii români cu drept de vot, gestionarea delimitării secţiilor de votare şi elaborarea cu acurateţe maximă a listelor de alegători se află în curs de realizare", se arată în document.

Conform proiectului, o astfel de soluţie informatică va evita disfuncţionalităţile în înregistrarea alegătorilor şi "atingerile" pe care le pot suferi credibilitatea şi corectitudinea procesului electoral în cazul în care acest registru nu va fi finalizat în timp util.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul AEP va fi suplimentat de Guvern cu 7,8 milioane lei, pentru Registrul electoral.
 Vizualizări articol: 721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetul AEP va fi suplimentat de Guvern cu 7,8 milioane lei, pentru Registrul electoral0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei