Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mar 2012 - Anul XVII, nr. 72 (4977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Le-arătăm noi lor!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A început omogenizarea de primăvară a echipelor care la început de campionat ameninţă cu câştigarea titlului, a Cupei şi, ca obiectiv de rezervă, clasarea minimum în primele 4 care musai merg în Europa League. De anul acesta însă şi cu câteva condiţii, nu intrăm în detalii. Omogenizarea asta, conform tradiţiei, înseamnă că aia de pe primul loc la căderea primei ninsori, de regulă Dinamo, n-apucă să se bucure de primele raze de primăvară din aceeaşi poziţie, cele 7-8 puncte avans avute cândva dispărând ca nouri lungi pe şesuri. Ălea de după ea, cu nimic mai breze, o ţin tot într-o ţopăială, făcând ori 15 puncte la rând, ori luând-o, tot la rând, de 3 ori (vă spune ceva Rapidul?), taman când le era parcursul mai vioi şi titlul mai la îndemână. Scriam săptămâna trecută că mi-aş dori ca Vasluiul să ia titlul. Ei bine, chiar în acea zi, Vaslui o lua acasă, de la Braşov, făcându-mă să mă întreb dacă nu cumva până atunci eu văzusem altceva decât era normal să văd. Faptul că la vreo trei-patru zile după asta, Braşovul i-a tras-o şi Rapidului nu demonstrează că „la poalele Tâmpei” (mamă, ce-mi place chestia asta!) s-ar fi născut vreo Barcelonă proaspătă, ci că şi Rapidul suferă de exact aceleaşi boli ca întregul nostru fotbal. Cât despre Steaua, ca să n-o sărim tocmai pe ea, acolo e o zăpăceală cum parcă nici pe la ea n-a mai fost vreodată. E drept şi că niciodată până acum n-au fost adunaţi atâţia bagabonţi la un loc, şi niciodată n-au avut un antrenor cu I.Q.-ul comparabil doar cu al lui Ciobotariu de la Dinamo, ambele neîncadrabile în vreo grilă omologată. Săptămâna trecută, un prieten bun mă întreba dacă idioţii ăştia măcar se uită la meciurile de „afară”, să vadă şi ei cum arată fotbalul. I-am răspuns că nu, pe deplin justificat: bivolu’ de antrenor oricum nu pricepe nimic, drept pentru care o bagă p-aia cu „...dom’ne, pă noi nu ne interesează ce joacă ăilalţi. Noi ne facem jocul nostru!”. Iar fotbalistul, că doară nu-i mai prost, în loc să piardă vremea la un Liverpool – Manchester, preferă să plimbe o curvă preţ de câteva sute de km, cât e noaptea de lungă. Faptul că nu e întâmplare, ci obicei naţional e dovedit de programarea meciului de Cupă dintre Vaslui fix la ora la care joacă Milan cu Barcelona. Dar asta nu mă mai miră: le-arătăm noi lor fotbal, la anu’! Totdeauna la anu’.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Le-arătăm noi lor!.
 Vizualizări articol: 1053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Le-arătăm noi lor!3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei