Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mar 2012 - Anul XVII, nr. 72 (4977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Impozitele şi taxele locale vor creşte cu 16%, începând cu anul viitor

Impozitele şi taxele locale vor creşte începând cu anul viitor cu 16,05%, reprezentând rata inflaţiei cumulată pentru perioada 2010-2012, conform unui proiect de hotărâre iniţiat de Ministerul Finanţelor.

"În concordanţă cu prevederile Codului fiscal, se actualizează nivelurile impozitelor şi taxelor locale, precum şi amenzile aplicabile începând cu anul fiscal 2010, prin elaborarea unui nou proiect de hotărâre a Guvernului, începând cu anul fiscal 2013, cu rata inflaţiei pentru perioada de 3 ani de la ultima indexare, respectiv 16,05% pentru anii 2010-2012", se arată în document.

Ministerul estimează că, prin indexarea la inflaţie a impozitelor şi taxelor locale, veniturile bugetelor locale vor creşte cu 891 milioane lei.

Conform Codului Fiscal, impozitele şi taxele locale sunt indexate o dată la trei ani, ţinând cont de evoluţia ratei inflaţiei de la ultima modificare. Ultima actualizare a taxelor şi impozitelor locale a fost aplicată începând cu anul 2010.

Noile impozite, valabile pentru intervalul 2013-2015, trebuie aprobate de către Guvern până la data de 30 aprilie a anului respectiv.

În urma majorării, valoarea impozabilă a unei clădiri cu cadre din beton armat sau cu pereţi exteriori din cărămidă arsă va creşte de la 806 lei/mp la 935 lei/mp în cazul spaţiilor dotate cu instalaţii electrice şi de canalizare şi de la 478 lei/mp la 555 lei/mp în cazul clădirilor neracordate la astfel de utilităţi.

Pentru clădirile cu pereţii exteriori din lemn, valoarea impozabilă va urca de la 219 lei/mp la 254 lei/mp, în cazul existenţei utilităţilor, şi de la 137 lei/mp la 159 lei/mp, fără utilităţi.

Pentru autoturisme cu o capacitate cilindrică între 1.601 cmc şi 2.000 cmc inclusiv, impozitul va creşte de la 18 lei/200 cmc la 21 lei/200 cmc, în timp ce pentru maşini cu motor între 2.601 cmc şi 3.000 cmc inclusiv, impozitul va urca de la 144 lei/200 cmc la 167 lei/200 cmc.

Proprietarii de autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 3.001 cmc vor fi impozitaţi cu 337 lei/200cmc, faţă de 290 lei/200 cmc în prezent.

O majorare va fi decisă şi în cazul taxelor pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate, pentru spectacole, pentru operaţiuni judiciare, pentru eliberarea şi preschimbarea actelor de identitate, pentru înmatricularea autovehiculelor, pentru eliberarea titlurilor de proprietate, precum şi în cazul limitelor minime şi maxime ale amenzilor aplicate persoanelor fizice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impozitele şi taxele locale vor creşte cu 16%, începând cu anul viitor.
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.03/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 32 voturi
Impozitele şi taxele locale vor creşte cu 16%, începând cu anul viitor1.0532

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pd-l trebuie sa fie primul taxat la vot trimis de
(27 mar 2012, 11:22:18
dar veniturile platitorilor de impozite cum au fost ''indexate'' in ultimii 3 ani?
si in felul asta doriti a fi votati in continuare,nu-i asa, tovarase flutur?
romania modernizata si corect administrata de voi arata ca o tara bombardata si care fumega a saracie crunta.

cam ce crezi dumneata, tovarase flutur ca meritati voi pt. tot raul pe care l-ati facut si cu care vad ca nu va opriti pana-n ultimul ceas?

e bine ca prima data o sa fiti voi taxati la vot.
abia va astept la usa cu plocoanele electorale sa va dau tot o ''guvernare de dreapta''! cu orice risc!
2.   Tu-vă muma-n c*r de trântori! trimis de
(27 mar 2012, 15:03:31
Bine a spus un tractorist de pe la Nădlac că s-a săturat de statul ăsta și că ar fi bine ca statul să-și găsească o slujbă sau chiar două!
3.   Exact trimis de
(27 mar 2012, 17:58:31
Nu ma mai mira nimic... salariile cresc cu 15% si taxele cu 16%. Felicitarile mele...
3.1  RE: Exact trimis de
(27 mar 2012, 18:22:55
salariile cresc? cum adica cresc?
va fi eventual o REVENIRE TARZIE a salariilor si nu o crestere sau majorare.
mare atentie la exprimare! ca daca o luam asa,atunci si scaderea(furt demonstrat) tot o crestere a fost, dar crestere negativa.

nu poti sa furi din veniturile oamenilor si dupa aia incerci sa-i prostesti ca le ''oferi'' cresteri si majorari.

boc-basistii-securistii astia vor sa ne aduca la vremurile alea cand saracia era insuportabila, iar pt neputinta achitarii taxelor ''autoritatile'' confiscau oamenilor porcul din cotet si vaca din batatura.

aviz administratorilor de judete, comune si orase: din nefericire,nu suntem departe de vremurile cand dreptatea se facea cu furci,topoare si alte unelte multifunctionale.
4.   Cata nesimtire!! trimis de
(27 mar 2012, 20:18:38
Daca s-ar fi indexat in ultimii ani pensiile si salariile cu rata inflatiei ,sa zicem ca am fi inteles si o majorare a impozitelor tot cu rata inflatiei.Dar asa,de unde sa mai dam daca nu mai primim nimic si pana cand!!? Nu se va mai putea trai in tara asta in urmatorii ani .Totul pe belirea cetateanului,ca sa aiba ei de furat.Trebuie reinfintata haiducia ca meserie,atfel nu se mai poate.
5.   Prostie si ipocrizie!! trimis de
(27 mar 2012, 20:28:32
orice comentariu este de prisos: vreau doar sa spun ca,mi este scarba de romania si de hotii ordinarii care conduc aceasta tara
5.1  RE: Prostie si ipocrizie!! trimis de
(27 mar 2012, 22:21:35
sa nu-ti fie scarba de romania. aceasta este tara noastra si dupa cate se vede, actuala administratie isi doreste sa ne aduca la momentul cand vom spune PUNCT!

iar din momentul in care se va zice punct, se vor sterge la fund cu toata armata de servicii care in loc sa serveasca interesul romaniei, nu fac altceva decat sa inventeze intoxicatii noi, s-asculte si sa urmareasca pe cei care tind sa devina incomozi.

cand se va pune punct, nu vor mai avea unde sa se ascunda. nici macar in luxoasele asezari pitite dupa garduri inalte de beton.
vine vremea cand furtul trebuie returnat integral ''prostilor'' pe care i-ati sfidat si impotriva carora ati guvernat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei