Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mar 2012 - Anul XVII, nr. 72 (4977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

În conferinţă de presă

Explicaţii puerile vizavi de modul în care s-a ridicat parcarea prea mică pentru ambulanţele mari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scandalul intern izbucnit la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) din cauza parcării acoperite care a trebuit dărâmată parţial, chiar înainte de a fi dată în folosinţă, deoarece nu permitea şi accesul maşinilor mari, ci doar al celor mici, s-a tranşat ieri în faţa jurnaliştilor, într-o conferinţă de presă, organizată la sediul instituţiei, de directorul Daniel Martiniuc, care a încercat, cu argumente puerile, să explice cum a reuşit să transforme un proiect important într-o bătaie de joc pe bani publici.

Conferinţa de presă i-a dat ocazia directorului Martiniuc să-şi rezolve în public şi neînţelegerile în plan personal cu subalternul său, medicul Alexandru Lăzăreanu, pe care îl consideră vinovat de faptul că subiectul a „transpirat” în presă. Martiniuc s-a lansat într-un atac murdar la adresa colegului său, deşi acesta nu era de faţă pentru a-i da replica, cerându-i „să fie bărbat” şi să-şi expună nemulţumirile în scris, în faţa conducerii.

 

Jigniri şi replica cu „articole comandate”, apărarea managerului Martiniuc

La sfârşitul săptămânii trecute, când i-am cerut managerului Martiniuc punctul de vedere cu privire la parcarea prea mică mică pentru  ambulanţele mari, acesta a preferat la un moment dat să acuze că la mijloc ar fi vorba de un articol comandat. Şi la conferinţa de presă de ieri, directorul SAJ a continuat să aducă jigniri la adresa cotidianului nostru. De altfel, în ultimii ani, presa a fost bună pentru Martiniuc doar atunci când i-a „zugrăvit” activitatea. Când au fost critici sau evenimente negative despre SAJ, şeful ambulanţierilor s-a apărat folosind aceeaşi placă, jignindu-i pe cei care au avut „tupeul” să-i prezinte managementul defectuos.

Vineri, când i s-a solicitat un punct de vedere vizavi de modul în care a fost ridicată parcarea, directorul Martiniuc a admis greşeala de construcţie, despre care a precizat totuşi că este una minoră, însă, ieri, şeful SAJ a venit cu o nouă versiune, mai puţin incriminatoare. Martiniuc s-a prezentat la conferinţă cu temele făcute, fluturând pe sub nasul jurnaliştilor un raport plin cu cifre, din care reieşea că nu este nicidecum vorba de o parcare executată după calcule greşite, sub care nu intră ambulanţele mari.

Managerul Martiniuc a explicat cum, într-o primă fază, a ridicat o parcare pentru ambulanţele mici, lucrarea fiind finalizată, culmea, pe 31 decembrie 2011, cu câteva ore înaintea Revelionului. Pentru că ulterior a aflat că nu va mai primi fonduri pentru ridicarea unui garaj, aşa cum îi promisese Ministerul Sănătăţii, s-a gândit să facă parcarea mai înaltă, pentru a intra şi ambulanţele mari, de tip C, şi asta chiar în prima zi de serviciu din 2012, pe 3 ianuarie.

„Nu am făcut acea copertină că să ne uităm la ea ca la un monument”, a spus Martiniuc, încercând să arate că nu a fost vorba de o lucrare de mântuială şi că nu a cerut modificarea parcării după ce s-a constatat că ambulanţele mari nu intră, ci că destinaţia iniţială a parcării a fost de a adăposti doar ambulanţele mici, iar abia după ce a aflat că nu vor mai fi fonduri de la minister pentru garaje s-a gândit să o înalţe, pentru a încăpea şi ambulanţele mari.

De remarcat că, la începutul conferinţei, Martiniuc a susţinut că a propus modificarea proiectului parcării pe 3 ianuarie 2012, însă, la finalul discuţiilor cu jurnaliştii, a declarat că abia zilele trecute a aflat că nu mai vin bani de la Bucureşti pentru noul garaj, contrazicându-se astfel singur în declaraţii.

 

Ambulanţa care a luat foc, cu o gravidă la bord, incident minimalizat de şeful SAJ

Martiniuc a încercat ieri să minimalizeze şi incidentul în urma căreia o ambulanţă a luat foc, sâmbătă, în timp ce transporta o gravidă, ambulanţa fiind scoasă la intervenţii în ciuda unor defecţiuni la sistemul electric, despre care conducerea era informată. În opinia lui Martiniuc, evenimentul a fost unul lipsit de importanţă, întrucât ambulanţa „nu a luat foc, ci doar a mirosit a ars”, lucrurile căpătând proporţii exagerate după ce şoferul s-a speriat şi a folosit extinctorul.

 

Cum a devenit dr. Alexandru Lăzăreanu persona non grata

În aceeaşi notă tipică, care nu face cinste funcţiei pe care o deţine, managerul Martiniuc l-a împroşcat cu noroi şi pe colegul său de la Ambulanţă, medicul Alexandru Lăzăreanu, fost director al Direcţiei de Sănătate Publică, devenit persona non grata ca urmare a unor discuţii în contradictoriu cu şeful SAJ, la puţină vreme de la angajarea sa în instituţie. Ruptura dintre cei doi medici s-a adâncit săptămâna trecută, după ce primul l-a acuzat pe celălalt că a divulgat în presă problema parcării.

În tentativa sa de a-l discredita, Martiniuc a apelat la stilul care deja l-a consacrat şi le-a vorbit jurnaliştilor despre dorinţa de afirmare şi orgoliile de a urca în ierarhie ale doctorului Lăzăreanu: „În momentul în care a venit în serviciul nostru a fost solicitat să facă un curs de atestat în medicina de urgenţă. După ce l-a terminat, noi am organizat un concurs pentru comitetul director. A dorit foarte mult să fie director medical, dar nu pe căi cinstite, ci pe căi oculte. Dacă era bărbat putea foarte bine să candideze, să vină să dea examen, mai ales că în comisie au fost şi membri din conducerea Direcţiei de Sănătate Publică”.

 

Dr. Raed Arafat, sămânţă de scandal la SAJ Suceava

După ce şi-a pus colegul la zid, directorul Martiniuc s-a victimizat, susţinând că doctorul Lăzăreanu i-ar fi pus gând rău şi ar încerca să-l dea jos din funcţia de conducere. „M-a ameninţat că, la toamnă, în situaţia în care se va învârti roata, el va trece dincolo, politizează serviciul, şi mă va demite”, s-a plâns şeful SAJ.

Directorul Martiniuc l-a mai acuzat pe doctorul Lăzăreanu de faptul că este intrigant şi că se foloseşte de relaţiile sale cu dr. Raed Arafat, oficial în cadrul Ministerului Sănătăţii, relaţii consolidate pe vremea când era şef la DSP, pentru a intimida. „Când nu-i convine ceva, spune că pune mâna pe telefon şi-l sună. Personalul este timorat”, reclamă Martiniuc.

 

Lăzăreanu: „Nu vreau să comentez toate tâmpeniile şi inepţiile scoase de nişte minţi care se cred persecutate”

Despre colegul său, directorul Martiniuc crede că este de rea-credinţă şi îi cere „să se deplaseze doar la solicitările pentru care SAJ are încheiat un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate”. El pune sub semnul întrebării şi profesionalismul doctorului Lăzăreanu, despre care ar dori „să se comporte cu pacientul ca şi când ar face parte din familia lui”, aducând în atenţie o sesizare referitoare la un transport efectuat în data de 16 martie, până la Iaşi, pentru un pacient cu infarct miocardic, când medicul Lăzăreanu, care s-a deplasat la solicitare, ar fi stat în faţă, pe scaunul din dreapta şoferului, şi nu în spate, lângă targă, aşa cum cere legea în cazurile de urgenţă, abatere pe care directorul Martiniuc intenţionează să o sancţioneze disciplinar.

În replică, doctorul Alexandru Lăzăreanu a declarat ieri că preferă să nu comenteze „toate tâmpeniile şi inepţiile scoase de nişte minţi care se cred persecutate”. „Am altceva mai bun de făcut”, a concluzionat fostul şef al DSP.

De menţionat că parcarea acoperită, măr de discordie la SAJ şi subiectul unui scandal mediatic, a costat municipalitatea 114.000 de lei, la această sumă adăugându-se alţi 11.400 de lei, bani care vor fi necesari pentru supraînălţarea construcţiei şi care vor proveni, potrivit directorului Martiniuc, din veniturile proprii ale SAJ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Explicaţii puerile vizavi de modul în care s-a ridicat parcarea prea mică pentru ambulanţele mari.
 Vizualizări articol: 1159 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Explicaţii puerile vizavi de modul în care s-a ridicat parcarea prea mică pentru ambulanţele mari4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(27 mar 2012, 11:16:51
serios acum ar trebui sa il oblige sa faca parcarea din banii lui..
1.1  RE: :)) trimis de
(27 mar 2012, 15:32:07
Ai dreptate dar ai mai văzut asta la noi? Atâta îi duce capul pe pedelişti şi despăgubirile se fac din banii contribuabililor .
2.   Mda trimis de
(27 mar 2012, 11:20:10
nimic nou sub soare...un hotz cu o viziune (privire) prezidentiala
2.1  RE: Mda trimis de
(27 mar 2012, 15:36:05
Aduce perfect la "viziune".
3.   Of of... trimis de
(27 mar 2012, 11:48:42
Bre lazarene, bre !!! Oare cata apa va mai curge pe Dunare pana-ti vei da seama de adevarata-ti valoare ??? Lasa-neeeeeeee !!! Fuuuugi !!!! Ascunde-te !!!
4.   Masura XXL trimis de
(27 mar 2012, 11:52:24
Pune maistrul pe ucenic sa taie o bucata de fier de un metru dintr-o bucata mai mare(teava sa zicem).Merge ucenIcul si taie o data,taie de doua ori...Vine la maistru si zice.Mesterul raspunde
4.1  RE: Masura XXL trimis de
(27 mar 2012, 11:56:31
Vine la maistru si zice,mestere am taiat de doua ori si tot scurt e.Maistrul raspunde.Scuze,nu stiu de ce nu a mers comentariul initial.
4.2  RE: Masura XXL trimis de
(27 mar 2012, 11:59:05
Raspunsul maistrului era "mergi si mai taie odata si du-te acasa".La naiba cu postarile astea nu merg de loc.
4.3  RE: Masura XXL trimis de
(27 mar 2012, 15:39:52
Foarte tare.
5.   Cristinica....lasa-neeee trimis de
(28 mar 2012, 08:35:02
VIZAVÍ adv. Peste drum (față) în față, în punctul exact opus. ♦ Persoană care se găsește în fața cuiva la o masă, la un bal etc. ♦ Față de..., în raport cu..., în comparație cu... [Scris și: vis-a-vis] – Din fr. vis-à-vis.
Sursa: DEX '98

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei