Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mar 2012 - Anul XVII, nr. 58 (4963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Este o umilinţă pentru România să aibă un preşedinte ca Traian Băsescu

Duminică, 11 Martie 2012 (14:55:32)

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că "este o umilinţă pentru România să aibă un preşedinte ca Traian Băsescu", el adăugând că nu va fi niciun guvern PSD-PDL, iar USL va guverna deoarece "ceea ce decid oamenii nu poate fi întors" de preşedinte.

"E foarte adevărat. Şi eu exclud. Nu va fi niciun guvern PSD-PDL", a spus Victor Ponta, întrebat despre faptul că preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că nu crede în posibilitatea unui Guvern PSD-PDL după viitoarele alegeri, el precizând însă că "o variantă care să apropie două partide este PDL-PNL".

Pe de altă parte, întrebat despre faptul că preşedintele a spus că s-a simţit jignit în ultimii ani, Victor Ponta a replicat: "Cred că pentru România au fost opt ani de umilinţe, pentru noi, ca români, să avem în funcţia de preşedinte un om cu un nivel atât de scăzut şi profesional şi moral. Este o umilinţă pentru România să aibă un preşedinte ca Băsescu".

Totodată, întrebat dacă, în ipoteza în care după alegeri USL va avea majoritate clară, însă preşedintele, prevalându-se de articolul 103 din Constituţie, respectiv deoarece USL este alianţă, nu partid, nu va încredinţa Uniunii formarea noului Cabinet, Ponta a spus că voinţa poporului nu poate fi "întoarsă de Traian Băsescu. "Vom guverna. Vom guverna. Ceea ce decid oamenii, nu poate fi întors de Băsescu", a spus el.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că nu crede în posibilitatea unui Guvern PSD-PDL după viitoarele alegeri, el precizând însă că "o variantă care să apropie două partide este PDL-PNL".

Întrebat dacă se prefigurează, după viitoarele alegeri, un guvern PSD-PDL, preşedintele a spus: "Nu cred că este posibil aşa ceva. Cred că, dacă este vreo variantă care să apropie două partide, este PDL-PNL. Poate fi o variantă. Dar nu vreau să prejudec cu nimic".

Traian Băsescu a mai spus că precedenta coaliţie făcută de PDL cu PSD a fost "abandonată pe nimic" de social-democraţi. "Cu PSD-ul s-a încercat marea coaliţie, au abandanat-o pe nimic, pentru interese electorale", a spus preşedintele.

Întrebat dacă va numi un guvern USL, în cazul în care USL va avea o majoritate parlamentară în iarnă, preşedintele a recomandat tuturor să citească cu atenţie articolul 103 din Constituţie.

"Eu aş citi foarte bine articolul 103 din Constituţie. Şi îi rog pe toţi politicienii să citească şi să vadă şi comportamentul meu când am chemat partidele pentru consultări la formarea Guvernului Ungureanu. Eu am chemat exact pe formularea din articolul 103 care spune «Preşedintele invită la consultări partidele reprezentate în Parlament». Partidele", a răspuns Traian Băsescu.

Întrebat din nou despre ipoteza în care USL va avea o majoritate parlamentară, el a spus: "USL nu e partid, e o alianţă. Nu e partid".

Preşedintele nu s-a pronunţat nici pe tema unei eventuale victorii PDL-UNPR la locale şi apoi la legislative. "Nu ştiu. Hai să vedem ce iese la vot şi să discutăm", a spus el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Este o umilinţă pentru România să aibă un preşedinte ca Traian Băsescu.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Este o umilinţă pentru România să aibă un preşedinte ca Traian Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei