Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mar 2012 - Anul XVII, nr. 58 (4963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş:Preşedintele cunoaşte problemele din MAI; 95% dintre cei disponibilizaţi erau din surse externe

Duminică, 11 Martie 2012 (14:47:07)

Fostul ministru al Internelor Traian Igaş a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că preşedintele cunoaşte foarte bine problemele din interiorul MAI, pentru că este conducătorul CSAT, precizând că din cei aproximativ 10.000 de angajaţi disponibilizaţi în 2011, 95 la sută erau din surse externe.

Vicepreşedintele PDL Traian Igaş a spus că şeful statului are dreptate atunci când spune că s-au făcut excesiv angajări de personal din surse externe în Ministerul Administraţiei şi Internelor, adăugând că Traian Băsescu ştie foarte bine problemele din interiorul MAI pentru că el conduce de opt ani CSAT.

Igaş a precizat că angajările excesive care s-au făcut în MAI au legătură cu o hotărâre a CSAT de la nivelul anului 2007, când s-a cerut angajarea a 8.000 de oameni în structurile ministerului.

Fostul ministru de Interne a arătat că la acea vreme la conducerea MAI era Cristian David, care în loc să angajeze 8.000 de oameni, cum prevedea hotărârea CSAT, a angajat "peste 14.000 de persoane" în structurile ministerului.

"Cred că şi la acest aspect s-a referit preşedintele atunci când a făcut această declaraţie", a mai spus Traian Igaş.

El a precizat că, în urma evaluărilor care s-au făcut în 2011, s-a constatat că din cele aproximativ 10.000 de persoane verificate şi disponibilizate, 95 la sută proveneau din surse externe.

"Avem o radiografie clară şi completă", a precizat fostul ministru al Internelor.

Traian Igaş a mai spus că valul de angajări de la nivelul anului 2007 a survenit modificării legislaţiei privind eliminarea regimului obligatoriu de efectuare a stagiului militar pentru tineri, context în care s-au creat goluri în schemele de personal ce trebuiau refăcute.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că în următoarea şedinţă a CSAT se va face o discuţie despre îndepărtarea din structurile Ministerului de Interne a "neaveniţilor" - poliţiştii "angajaţi fără selecţie în 2006-2007".

"Nu e vorba de salarii sau de schimbarea şefilor, ci de calitatea poliţistului de la bază. Angajarea fără selecţie în 2006-2007 a mii de poliţişti îşi arată răspunsul acum", a spus Băsescu.

El a adăugat că şi-ar fi dorit ca prin procesul de restructurare a MAI să fie scoşi acei poliţişti sau jandarmi "luaţi de pe stradă", fără a avea formarea necesară.

Întrebat despre cazul de la coaforul Perla şi implicaţiile sale pentru Poliţia Română, Băsescu a arătat că a discutat deja cu ministrul Administraţiei şi Internelor despre această problemă, iar o discuţie se va face şi în următoarea şedinţă a CSAT.

"Acele cursuri pe care le-au făcut pe genunchi, după care au primit pistolul în mână sunt prea puţin pentru formarea unui poliţist (...) Calitatea trebuie îmbunătăţită prin excluderea lor din corpul de ordine publică sau de poliţie", a spus şeful statului.

El a adăugat că nu este normal să fie ţinuţi în afara sistemului absolvenţii de la Academia de Poliţie şi şcolile de subofiţeri, "pentru care am plătit să fie calificaţi", iar angajaţi să fie cei care nu au trecut prin formarea necesară.

În 2011 au fost disponibilizaţi din MAI aproximativ 10.000 de angajaţi.

Traian Igaş declara, în septembrie 2011, că în anii 2007 şi 2008 în structurile MAI au fost angajate persoane pe "uşa laterală", fără a avea pregătirea necesară.

"În anii 2007 şi 2008 mulţi oameni au fost încadraţi în structurile MAI printr-o uşă laterală, chiar dacă nu aveau pregătirea necesară. Nu este o tragedie dacă nu sunt sută la sută pregătiţi şi vor să înveţe, dar nu vor. Sunt tineri protejaţi de unii şi de alţii", spunea atunci Igaş.

De asemenea, Traian Igaş afirma că aproximativ 30.000 de oameni din MAI au intrat "pe pile", iar în ultimii 13 ani au fost angajate 63.500 de persoane care nu au pregătire militară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş:Preşedintele cunoaşte problemele din MAI; 95% dintre cei disponibilizaţi erau din surse externe.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş:Preşedintele cunoaşte problemele din MAI; 95% dintre cei disponibilizaţi erau din surse externe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   “Cariera la pompieri... vorba asta...o glumă buna trimis de
(11 mar 2012, 23:03:03
...pacat ca PRESA este si ea condusa sau mai bine zis subjugata politic, caci altfel am fi vazut o atitudine solidara ,dar din pacate sunt mai importante subiecte gen : politicieni,violatori,criminal etc. Tot procesul de disponibilizare al subofiterilor pompieri s-a MUSAMALIZAT in cel mai nesimtit mod...PACAT...
Sunt curios cati pilosi (de la birouri,magazii ,telefoniste sau cafegii sefilor) trecuti in state de organizare masluite la operativ , fara examene sau probe de specialitate , au trecut prin ceea ce am simtit sau facut eu la interventii. Cum se poate ca acesti oameni sa fie mai buni decat mine?Cum se poate sa fie catalogati cu experienta mai mare ca a mea si de ce ni se compara calificativele daca nu am desfasurat aceeasi activitate sau pregatire in ultimii 6 ani. Problema calificativelor cred ca e in toata tara : CALIFICATIVELE ANUALE DATE PE OCHI FRUMOSI A FOST PRINCIPALUL[singurul] CRITERIU LA DISPONIBILIZARILE DE LA POMPIERI si evident ca acest lucru e stiut pana la nivel de Presedinte si Presa. CORECT era si asta o stim toti : EXAMINATA TOATA LUMEA CA LA ANGAJARE
O sa vedeti ca secretarele “blonde” dar “bune”, furierii , lingaii si sifonarii vor fi incadrati pe posturi de servanti (subofiteri operativi ), inclusiv pe ambulantele SMURD sau soferi . Vor ramane in sistem, pe cand cei care chiar merg la incendii si descarcerari de ani buni , cei care au Nomexurile varza de la atatea interventii , vor fi dati afara ”neavenitii ” . Si vor veni in operativ cei care nici nu stiu ce inseamna un Nomex sau un aparat de respirat. Pe ei se va baza populatia Romaniei pe viitor. Cei care chiar stiu meserie,pleaca la reconversie profesionala si vor lucra la patroni dubiosi , dupa ani buni de cariera militara demna.
2.   [NEPOTISM, SPAGA si ALCOOLISM!!!] trimis de
(11 mar 2012, 23:05:13
.…praf in ochi ! ...tinand cont de faptul ca disponibilizarile au fost facute si se fac tocmai de catre aceste clanuri ale rubedeniilor din sistem, cu acordul si participarea ministrului prin toate masurile pe care le-a luat sau le-a aprobat in acest sens. Cine poate sa mai ia in considerare un singur cuvant din tot ce vorbeste acest Vicepreşedintele PDL ? Nu vor pleca nepotzeii , cumnatzeii ,finii , fii....Raman in sistem copii sefilor , ca asa e croit sistemul asta...pe nepotism pe fatza , pe golanie si pe lipsa de profesionalism [NEPOTISM, SPAGA si ALCOOLISM!!!]
Dumitrescu Lucian Alexandru (subofiter operativ principal) D I S P O N I B I L I Z A T
“Cariera la pompieri... vorba asta... o glumă bună!!!”
 ☭  ϑ
3.   Disponibilizările nu au fost făcute "PE PILE ”…[? trimis de
(11 mar 2012, 23:08:08
Ministrul de Interne a precizat ca se fac disponibilizari, pentru ca in 2007 si 2008 au fost angajate in sistem, fara nicio justificare, 20.000 de oameni, desi nu aveau pregatire in domeniu.
În ce priveşte calificativele foarte bune ale angajaţilor, ministrul Traian Igaş a spus că ele nu au fost date pe merit, ci "din burtă".
"Nu este normal să treci din burtă anumit calificat doar pentru a păstra o relaţie bună cu subalternul. Aceste calificative nu s-au dat în ultimii ani pe merit. Într-un birou nu pot fi toţi la fel de buni. Am constat că unii oamenii nu şi-au făcut datoria, dar calificativul lor este foarte bine. O parte din ele le-am corectat la sfârşitul anului", a precizat Igaş.
Ministrul Internelor a mai spus că îi place să creadă că disponibilizările nu au fost făcute "PE PILE ”…[?]

"Incercam sa reparam excesul celor care au facut angajari fara acoperire, in 2007 si 2008" a spus Igas.
“In perioada 2007-2008 au fost incadrati in structurile M.A.I., din sursa externa, aproximativ 20.000 de oameni. A fost o masura nefireasca, o decizie politica nejustificata in conditiile in care situatia operativa nu a suferit modificari majore. Acum suntem nevoiti sa redimensionam structurile de ordine si siguranta publica si sa le facem cat mai eficiente” a spus ministrul. Traian Igas …[?]
“Am constat că sunt persoane cu foarte multe rude, în condiţiile în care vom avea şi altă evaluare, sigur că ce pot să fac în calitate de ministru decât să iau act de evaluare. Sunt situaţii şi s-a făcut o evaluare, în care cei doi s-au cunoscut în Academia de Poliţie sau în instituţie.
“…..Sunt şi situaţii în care au intrat pe acea uşă laterală, cum îmi place mie să spun, şi nepotul, şi nepoata", a declarat Traian Igaş.
Scrisoarea unui pompier disponibilizat: ”Evaluarea naționala (…) o mascaradă sinistră, în ale cărei furci caudine au intrat doar cei făra protecția cuvenită”
4.   Tare bancul! trimis de
(12 mar 2012, 21:37:38
Cica 95% din cei disponibilizati erau din sursa externa.... Ori Igas nu stia ori l-a mintit pe Base. Eu ma uit si acu la IPJ Suceava unde au ramas pe functii bune tot cei... din afara sistemului. Degaba a bagat statul bani pt a scolariza tineri in unitatile de invatamant. Acestia nu au nici un viitor...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei