Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mar 2012 - Anul XVII, nr. 58 (4963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Pentru a fi candidat la prezidenţiale,Ungureanu trebuie să reuşească în calitate de premier

Duminică, 11 Martie 2012 (14:53:14)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că nu exclude o eventuală candidatură la următoarele alegeri prezidenţiale a premierului Mihai Răzvan Ungureanu, cu susţinerea PDL, însă acesta trebuie mai întâi să reuşească la conducerea Guvernului.

"Nu exclud acest lucru, dar e mult prea devreme să discutăm. În primul rând, pentru a fi candidat la preşedinţie, să spunem chiar independent, Ungureanu trebuie să reuşească ca premier (...) Ar fi foarte greu să ai un eşec ca prim-ministru şi pe urmă să vrei să candidezi la prezidenţiale", a spus Băsescu, la emisiunea "După 20 de ani".

Întrebat dacă atunci când l-a nominalizat pe Ungureanu pentru a forma Cabinetul s-a gândit şi la acest scenariu al pregătirii lui pentru următoarele alegeri prezidenţiale, Băsescu a răspuns cu o întrebare: "Ştiţi ceva ce mie ar putea să nu îmi treacă prin minte în politică?".

De asemenea, Băsescu a subliniat că principalul criteriu de care va depinde reuşita ca premier a lui Ungureanu este absorţia în acest an a celor şase miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

"În primul rând, să absoarbă cele şase miliarde de la UE anul acesta şi putem spune toţi că am avut un premier perfect. Să ştiţi că o absorbţie de şase miliarde ne dă o creştere economică de 3%. Nu am alt criteriu, e cel mai important, nu doar pentru primul-ministru, dar şi pentru fiecare ministru în parte", a arătat preşedintele.

Totodată, întrebat despre relaţia sa cu Ungureanu, el a menţionat că se înţelege foarte bine cu premierul actual şi au discuţii de consultare în diferite probleme. "Da, foarte bine şi chiar avem discuţii în care ne consultăm pe o problemă sau pe alta", a afirmat şeful statului.

Pe de altă parte, şeful statului a menţionat că e greu de spus ce îl deosebeşte pe Ungureanu de fostul premier, Emil Boc. "E foarte greu de spus, cred că şi dumneavoastră îi puteţi separa, unul e clujean şi altul e ieşean. Amândoi sunt cadre didactice, este adevărat mai titrat Răzvan Ungureanu", a comentat Băsescu.

Întrebat despre motivele schimbării guvernului lui Emil Boc, el a spus că a fost foarte normală schimbarea acestuia din cauza erodării încrederii. "Se ajunsese la o erodare excesivă a încrederii în Guvern şi mai ales în perioade de criză orice putere politică face astfel de schimbări. Cred că este absolut normal să se întâmple astfel de schimbări", a menţionat preşedintele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Pentru a fi candidat la prezidenţiale,Ungureanu trebuie să reuşească în calitate de premier.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Pentru a fi candidat la prezidenţiale,Ungureanu trebuie să reuşească în calitate de premier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei