Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mar 2012 - Anul XVII, nr. 58 (4963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Flutur: PD-L şi-a luat botezul dreptei odată cu reformele făcute

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat ieri, la Şcoala Naţională de Management Politic organizată de tinerii democrat-liberali suceveni, că PD-L „şi-a luat botezul dreptei” prin toate reformele făcute de când se află la guvernare. Flutur a precizat că, deşi PD-L a fost criticat pentru că PD a venit din zona de centru-stânga a politicii, democrat-liberalii au avut curajul să-şi asume responsabilităţi şi să promoveze reforme pentru modernizarea statului român.

„Una dintre valorile de dreapta este responsabilitatea. Nu am guvernat cu ochii la sondaje. De la peste 30%, cu cât am câştigat alegerile parlamentare, ne-am dus jos, pentru că trebuia să alegi între a face reformă, care era de multe ori nepopulară, sau a rămâne bine în sondaje”, a spus Flutur.

El a subliniat că, în comparaţie cu PD-L, partidele de stânga nu gândesc la fel, primul exemplu fiind dat de PSD, „atunci când a crăpat acea alianţă între PD-L şi PSD”. Prim-vicepreşedintele PD-L a declarat că PSD a rupt această alianţă în anul 2009, „atunci când criza a început să-şi arate colţii”, preferând să plece de la guvernare în loc să-şi asume reformele care trebuiau să fie luate. „PSD a ales să plece de la serviciu pentru că, au spus ei, vroiau să se concentreze pe alegerile prezidenţiale. Şi ne-au lăsat pe noi să guvernăm, singuri şi în plină criză, cu un Guvern care a fost lovit de moţiuni. Şi de aici se poate face o primă comparaţie între asumarea de răspundere şi fuga de la serviciu, între dreapta şi stânga”, le-a spus Flutur tinerilor democrat-liberali.

El a mai adăugat că, deşi liderul PSD, Victor Ponta, critică faptul că actuala guvernare a avut prea multe asumări de răspundere, acesta a uitat că a făcut parte din Guvern alături de PSD, ca ministru cu relaţia cu Parlamentul.

 

Flutur: PD-L susţine modernizarea clasei politice

Gheorghe Flutur a spus că în perioada în care PD-L a guvernat cu PSD au fost patru asumări de răspundere din partea Guvernului din care făcea parte şi Victor Ponta. „Numai cât au fost ei au fost patru asumări de răspundere. Şi nu au fost pentru că era un moft, ci pentru că aveam urgenţe în angajamentele internaţionale”, a arătat liderul PD-L.

Gheorghe Flutur a mai spus că atunci când se vorbeşte despre politicile de centru şi de dreapta, temele de discuţie trebuie să fie legate de modernizarea României, şi în special despre modernizarea clasei politice. El a declarat că PD-L este partidul care susţine şi cere modificarea Constituţiei, introducerea Parlamentului unicameral, reducerea numărului de parlamentari şi descentralizarea şi organizarea teritorială a ţării.

 

„PD-L s-a validat după ce a câştigat toate alegerile după aderarea României la UE”

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a mai spus că PD-L s-a validat pe scena politică românească după ce a câştigat toate alegerile de după aderarea României la Uniunea Europeană. „PD-L mai are un atu. Este partidul care a câştigat toate alegerile după aderarea României la UE. Deci este validat ca partid. Pe de altă parte, PD-L este apreciat afară ca partidul reformator care a avut curaj să ia nişte măsuri pe care le iau modele şi alţii”, a mai declarat prim-vicepreşedintele PD-L.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: PD-L şi-a luat botezul dreptei odată cu reformele făcute.
 Vizualizări articol: 1162 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Flutur: PD-L şi-a luat botezul dreptei odată cu reformele făcute1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prohod trimis de
(10 mar 2012, 11:42:00
Dupa botez urmeaza rapid prohodul. Doamne ajuta!
1.1  RE: Prohod trimis de
(12 mar 2012, 10:55:58
Doame fereste sa ii cante prohodul lui Flutur. Pierde Suceava cel mai mere om politic de dupa revolutie
2.   Comentariu trimis de
(10 mar 2012, 11:51:51
sa ne rugam
3.   Sigur că da! trimis de
(10 mar 2012, 12:10:06
Dar numai ce botezul DREPTEI o să vi-l primiți voi!
(de la ăia pe bune „dreptaci”, nu făcături komsomoliste!)
AVEȚ RĂBDARE!
3.1  RE: Sigur că da! trimis de
(10 mar 2012, 18:15:13
Cu rabdarea treci si marea,dar mi-e frica si ma bucur ca voi,va trebui sa aveti o rabdare de beton armat cu titan sa mai credeti ca dupa rezultatul de la alegeri veti prinde ciolanul din nou sa-l roadeti pana la exterminare.
3.2  RE: Sigur că da! trimis de
(10 mar 2012, 22:20:01
La ce dantura a avut PDL-ul in anii astia nu cred ca a mai ramas vreun zgirci de ros pentru cei ce vor veni dupa ei.
Apropos GABI2004 daca lucrezi la primarie sau la CJ cica trebuie sa dai 15000 ron inapoi reprezentind sporuri primite dea lungul timpului. Uite asa face Ungureanu miliardul de euro promis. Sa va vad atunci pro basistilor ce o sa mai comentati. Bafta
4.   FLUTUR LIBERAL SAU DEMOCRAT? trimis de
(12 mar 2012, 09:31:56
Dl Flutur detine steagul pdl in judetul Suceava.La inceputuri Flutur a fost un vajnic liberal,convins de doctrina liberala.Pe parcurs prin nu stiu ce procese intime,a trecut in tabara partidului democrat unde cu multa ravna activeaza si acum.Ce anume l-a nemultumumit inj tabara liberala,este greu de explicat,dar stiu ca are un dinte pentru cei ramasi in pnl.
--Daca pdl are o oarecare rezonanta in judetul Suceava,aceasta se datoreste numai persanolitatii dl Flutur.Daca pdl nu va reusi sa estompeze imaginea festelita a pdl,datorita gresitei politici aqplicate in ultimii ani,dl Flutur isi poate lua adio de la imaginea buna creata prin munca lui.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei