Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mar 2012 - Anul XVII, nr. 58 (4963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Chiar crede cineva?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania naţională antigolani bătrâni (de fapt, nu atât bătrâni cât îmbătrâniţi în rele şi în funcţii) promovată nu doar în presă, ci şi în tribune, aduce zilnic noi şi noi elemente, cele mai hazlii fiind reacţiile din ce în ce mai puţin controlate ale unuia dintre făptaşi. De altfel e şi greu să-ţi ţii nervul în frâu când vezi că porcăriile pe care le-ai văzut / auzit o viaţă-ntreagă sunt înlocuite de o chestie absolut inofensivă care însă are un impact devastator asupra neuronului neantrenat la bun simţ în general, şi la umor de calitate în special. Miliţianul Dragomir, ca orice om fără şcoală, ba şi cu profunde origini rurale, este tentat să se creadă şi deştept, confruntând flagrant noţiunile, implicit inteligenţa cu şmecheria. Ştiţi dv., şmecheria aceea jovială, de golan aparent lipsit de griji, dar dublată şi de tupeul prostului ajuns unde neam de neamul lui nu sperase că ar putea ajunge vreodată.  De aici, o oarecare diminuare a instinctului de conservare, adică prostul nu-şi mai dă seama de fragilitatea poziţiei şi de riscul real ca toată şandramaua să crape. Lui Dragomir, chestia i-a ţinut o vreme. Prea multă vreme. A crezut că lătrând mai tare decât puţinii contestatari se poate eterniza în funcţie, în fond visul de aur al oricărui paranoic. Lătratul, cu nuanţe voit tandre, adică doar cu valoare de avertisment pentru contestatarul de ocazie precum şi pentru alţi eventuali amatori s-a transformat, atunci când situaţia a devenit chiar una de criză, în ameninţare pe faţă. Ce n-a priceput prostul e că tehnica asta, moştenită pe filieră milienească, e valabilă doar într-un mediu toxic, profund viciat, cum e cel din interiorul „fenomenului”, unde mi-e imposibil să cred că există vreun singur individ nemânjit. Lucrul scapă însă complet de sub control când protestul (aici, real, nu mimat) e preluat de tribună, de popor adică. La ăştia toţi cum să urli? Cu ce să-i ameninţi: cu depunctarea, cu retrogradarea!? Ha, ha. Ce să le promiţi? Cu ce să-i mituieşti? Aşa că, stimaţi concetăţeni, pregătiţi-vă să-l vedeţi pe Dragomir făcând primul pas: afară de la Ligă. Al doilea e cel nasol: înăuntru! Nu, nu înapoi la Ligă. Ci înapoi la pârnaie. Pe unde a mai fost.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiar crede cineva?.
 Vizualizări articol: 1009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Chiar crede cineva?3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Caracterizarea lui Olarean! trimis de
(10 mar 2012, 12:20:29
Sa aveti gura aurita d-le profesor! Despre Olarean vorbeati nu? Fiecare fraza se potriveste naravurilor si caracterului lui. Chiar asemenea apucaturi are omul acesta si, din pacate, cine ar trebui sa vada asta se face ca nici usturoi n-a mancat...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei