Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 feb 2012 - Anul XVII, nr. 34 (4939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeful CJ Buzău a făcut un apel către Traian Băsescu pentru instituirea stării de urgenţă în judeţ

Duminică, 12 Februarie 2012 (15:52:31)

Şeful Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, a făcut, duminică, un apel către preşedintele Traian Băsescu, către premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi către ministrul de Interne pentru instituirea stării de urgenţă în judeţ, întrucât mii de oameni sunt izolaţi, neavând curent, apă şi alimente.

Victor Mocanu a spus că în judeţul Buzău sunt 52 de comune unde situaţia este gravă, fiind "pusă în pericol viaţa şi sănătatea a mai mult de 60.000 persoane", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele CJ Buzău a adăugat că în acest moment nu mai este vorba despre "un eveniment excepţional", ci despre un "adevărat dezastru", consecinţele pentru populaţie, dar şi pentru infrastructura economică şi socială fiind pe termen lung.

"Cantitatea de precipitaţii a fost atât de abundentă încât stratul de zăpadă are în toate localităţile grav afectate peste cinci - şase metri, iar temperaturile foarte scăzute le-au transformat în adevăraţi munţi de zăpadă, greu de pătruns chiar şi cu utilaje performante. Ce se va întâmpla când în lunile următoare, zăpada se va topi, iar oamenii vor trebui să dea piept cu furia apei", a spus Victor Mocanu.

El a precizat este nevoie de instituirea stării de urgenţă întrucât majoritatea gospodăriilor din cele 52 de localităţi sunt îngropate în zăpadă, populaţia nu are lumină, nu are acces la apă, la comunicaţii, la servicii medicale.

"În egală măsură trebuie luate măsuri tehnice pentru prevenirea urmărilor acestei calamităţi naturale, respectiv inundaţii, alunecări de teren, distrugeri materiale şi afectări ale mediului înconjurător", a mai spus Victor Mocanu.

Şi şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan, şi vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat acordul Ministerului de Interne pentru declararea stării de alertă în condiţiile în care în judeţ mai sunt localităţi izolate de zăpadă şi a fost emis Cod portocaliu de ninsori abundente.

Potrivit legii, comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă declară, cu acordrul ministrului Administraţiei şi Internelor, starea de alertă la nivel judeţean sau în mai multe localităţi ale judeţului şi propun instituirea stării de urgenţă. Comitetele locale, la rândul lor, declară starea de alertă cu acordul prefectului, pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale respective.

Starea de urgenţă pe întreg teritoriul ţării sau în anumite zone se instituie prin decret prezidenţial, contrasemnat de către primul-ministru şi publicat de îndată în Monitorul Oficial al României, pentru o perioadă de cel mult 30 de zile. În termen de cel mult 5 zile de la instituirea stării de urgenţă, preşedintele solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate. În situaţia în care Parlamentul nu încuviinţează starea instituită, preşedintele României revocă de îndată decretul, măsurile dispuse încetându-şi aplicabilitatea. Starea de urgenţă poate fi prelungită de către şeful statului, cu acordul Parlamentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful CJ Buzău a făcut un apel către Traian Băsescu pentru instituirea stării de urgenţă în judeţ.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful CJ Buzău a făcut un apel către Traian Băsescu pentru instituirea stării de urgenţă în judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei