Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 feb 2012 - Anul XVII, nr. 34 (4939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ cinci tone de alimente şi haine, trimise de la Timişoara spre Buzău cu un avion militar

Duminică, 12 Februarie 2012 (15:53:56)

Un avion militar a preluat, duminică, de pe Aeroportul Internaţional Timişoara, o încărcătură de aproximativ cinci tone de alimente, haine şi pături donate de timişoreni, pe care le va transporta în Buzău, pentru a fi distribuite oamenilor afectaţi de ninsori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit căpitanului Adrian Jianu, ofiţer de informare şi relaţii publice la Brigada 18 Infanterie "Banat", alimentele sunt neperisabile şi au fost donate de timişoreni, în cursul zilei de sâmbătă.

"Iniţial, am estimat că sunt două tone de alimente, dar am cântărit încărcătura la aeroport, înainte de a urca întreaga cantitate în avion, şi am constatat că sunt cinci tone de alimente, haine şi pături pe care oamenii le-au donat în 24 de ore. O aeronavă militară a preluat cantitatea de ajutoare şi o transportă înspre Buzău, iar de acolo ajutoarele vor fi trimise în zonele afectate de zăpadă, acolo unde va fi nevoie", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, căpitanul Adrian Jianu.

Acestea nu sunt, însă, singurele ajutoare trimise din judeţul Timiş înspre zonele afectate de zăpadă. Vineri, un prim transport a fost trimis de compania Smithfield în judeţul Vrancea.

"Timişenii sunt solidari în aceste zile cu cei care se confruntă cu această situaţie a vremii. Un prim pas l-au făcut cei de la o mare companie din România, Smithfield, care are ca şi obiect de activitate presarea cărnii. În cursul zilei de vineri au fost trimise la sinistraţii din judeţul Vrancea circa 10 tone de carne, conserve şi mezeluri. Este un pas pe care trebuie să-l luam ca şi exemplu. Vom continua şi în următoarea perioadă să îi ajutăm pe cei nevoiaşi. Astăzi (duminică - n.r.) trimitem bunuri şi alimente, adunate în nici 24 de ore. De la agenţii economici nu am dat nimic. Aşteptăm în continuare să reacţioneze şi ei. Vă asigur că acţiunile de acest gen vor continua în Timiş", a declarat Mircea Băcală, prefectul judeţului Timiş.

În continuare, timişorenii sunt aşteptaţi să doneze alimente neperisabile, haine şi pături pentru sinistraţii din judeţele afectate de zăpadă. Donaţiile se pot face la Garnizoana Militară din Piaţa Libertăţii, iar începând de luni şi la oficiile poştale din Regionala de Vest.

Aproximativ 6.000 - 7.000 de persoane din cinci comune buzoiene mai sunt izolate din cauza zăpezii, cea mai gravă situaţie înregistrându-se în localitatea Robeasca unde autorităţile nu au reuşit să ajungă până în prezent.

Şeful Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, a făcut, duminică, un apel către preşedintele Traian Băsescu, către premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi către ministrul de Interne pentru instituirea stării de urgenţă în judeţ, întrucât mii de oameni sunt izolaţi, neavând curent, apă şi alimente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ cinci tone de alimente şi haine, trimise de la Timişoara spre Buzău cu un avion militar.
 Vizualizări articol: 516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ cinci tone de alimente şi haine, trimise de la Timişoara spre Buzău cu un avion militar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei