Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 feb 2012 - Anul XVII, nr. 34 (4939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protestatarii anti-ACTA, cu măşti la protestul de sâmbătă seară

Duminică, 12 Februarie 2012 (18:12:28)

Aproximativ 70 de tineri au protestat, sâmbătă seară, în faţa Prefecturii Suceava, împotriva ACTA, Acordul Comercial de Combatere a Contrafacerii. Deşi protestatarii anti-Băsescu se adună în zona din faţa Prefecturii Suceava în jurul orei 18.00, sâmbătă seară aceştia şi-au modificat programul şi au ajuns cu o oră mai devreme. Adică la aceeaşi oră cu manifestanţii anti-ACTA. Între cele două grupuri au ieşit şi câteva contre, fără însă ca lucrurile să degenereze.

„Înarmaţi” cu pancarte şi cu multă voinţă, tinerii anti-ACTA au fost extrem de activi în perioada petrecută în stradă. Unii dintre ei au purtat şi măşti cu „The Guy”, personajul „Guy Fawkes” din „V for vendetta”, un film al luptei împotriva sistemelor totalitare. Dotaţi cu două portavoci, manifestanţii au strigat mai multe sloganuri.

„Sunt un pui de dizident/Vreau să folosesc Torent”, „Pe Youtube şi pe Torent/Nu îţi trebuie abonament”, „ACTA, nu uita/Noi suntem cenzura ta” sau „Vă rugăm să ne scuzaţi/Ne simţim supravegheaţi”, au fost doar câteva din mesajele care au răsunat din piepturile tinerilor suceveni care luptă împotriva cenzurii internetului.

Pe pancartele pe care tinerii le aveau asupra lor au fost scrise, de asemenea, mesaje care sugerau că tratatul pe care şi România şi-a pus semnătura nu poate aduce nimic bun. „ACTA=KGB”, „Error 404=freedom not found” şi „Nimeni nu e stăpân pe internet”, le-au transmis sucevenii celor care doresc să pună „lacăt” pe internet.

Un miting similar, dar de dimensiuni mai mici, la care au participat 10 persoane, a avut loc şi la Câmpulung Moldovenesc.

Grupul anti-ACTA de la Suceava a dominat fondul sonor de sâmbătă seară în faţa protestatarilor anti-Băsescu. Cei 11 oameni care au venit să protesteze împotriva şefului statului au cerut în continuare demisia lui Traian Băsescu şi alegeri anticipate. Mitingul acestora s-a terminat după aproximativ o oră. Şi la Fălticeni s-a ieşit în stradă pentru aceeaşi cauză.  La Fălticeni au protestat şapte persoane.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protestatarii anti-ACTA, cu măşti la protestul de sâmbătă seară.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Protestatarii anti-ACTA, cu măşti la protestul de sâmbătă seară5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei