Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 feb 2012 - Anul XVII, nr. 34 (4939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MECTS:Cursuri suspendate luni şi marţi în Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Vrancea,doar luni în Dolj, Olt

Duminică, 12 Februarie 2012 (18:50:16)

Cursurile din învăţământul preuniversitar vor fi suspendate luni şi marţi în toate şcolile din judeţele Gorj, Giurgiu, Mehedinţi şi Vrancea şi doar luni în unităţile de învăţământ din Dolj şi Olt, în timp ce în Buzău vor fi închise luni doar şcolile din mediul rural, informează MECTS.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a centralizat, duminică datele transmise de către inspectoratele șşcolare judeţene, cu privire la situaţia unităţilor de învăţământ afectate de condiţiile meteo nefavorabile.

Potrivit centralizării, în 20 de judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în condiţii de normalitate, în timp ce, în restul au fost raportate situații distincte.

Astfel, în şase judeţe, Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă au decis suspendarea integrală a cursurilor, luni atât în mediul urban, cât şi în şcolile din mediul rural.

Este vorba despre judeţele Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Vrancea, Dolj şi Olt.

Marţi, cursurile vor fi suspendate în toate unităţile în judeţele Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Vrancea. Şcolile din Dolj şi Olt vor fi deschise marţi.

Pe de altă parte, în Buzău, comitetul judeţean a decis suspendarea cursurilor luni doar în mediul rural, în timp ce în județul Vâlcea, de la decizia de suspendare a cursurilor pentru luni fac excepţie şcolile din municipiul Râmnicu Vâlcea.

În alte nouă judeţe cursurile vor fi suspendate în mai puţin de zece unităţi, în timp ce alte cinci judeţe vor fi cel mult 100 de unităţi de învăţământ închise.

La nivel naţional luni vor fi închise peste 3.500 de unităţi de învăţământ, din cauza vremii nefavorabile.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului reaminteşte fapul că, la nivelul fiecărui judeţ, conducerea inspectoratului şcolar este parte componentă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Potrivit MECTS, inspectorii şcolari generali participă la întâlnirile de lucru ale acestor structuri în cadrul cărora deciziile luate se află în strânsă concordanţă cu evoluţia condiţiilor meteorologice din fiecare zi.

Din momentul în care CJSU ia o hotărâre cu privire la desfăşurarea sau suspendarea cursurilor şcolare, inspectoratul şcolar judeţean este responsabil de informarea corectă şi promptă a opiniei publice cu privire la situaţia specifică din fiecare comunitate locală, precizează MECTS.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MECTS:Cursuri suspendate luni şi marţi în Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Vrancea,doar luni în Dolj, Olt.
 Vizualizări articol: 317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MECTS:Cursuri suspendate luni şi marţi în Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Vrancea,doar luni în Dolj, Olt0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei